Politiek verwoord

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is het CDA aan het woord:

Jeugdzorg was het thema van het openbare gedeelte van de ledenvergadering van het CDA Ommen in januari. Zowel huisarts Astrid Jansen Holleboom als de medewerkers van het Samen Doen team benadrukten de positieve en unieke situatie in Ommen: de goede samenwerking tussen huisartsen en het Samen Doen-team. Toch schrokken de aanwezigen van de aantallen in Ommen die met jeugdzorg te maken hebben. Een ledenvergadering van het CDA Ommen heeft namelijk altijd een openbaar gedeelte, waar iedere inwoner van Ommen welkom is om mee te praten over een actueel onderwerp.

Tijdens deze avond keken de leden van de fractie, bestaand uit Annelies Bakelaar (fractievoorzitter), Marinus Dunnewind, Harry Löwik, Jacqueline Tuinbeek, Wim te Velthuis (plaatsvervangend commissielid) en Jan Holsappel (plaatsvervangend commissielid) terug op 2019. Een jaar waarin veel is gebeurd. Belangrijke onderwerpen waar het CDA Ommen in 2019 aandacht voor heeft gevraagd, waren heel uiteenlopend: van bijvoorbeeld verkeersveiligheid op de Arriërveldsweg, het aanpassen van de rood voor rood regeling, met spoed aanpakken van de wegen in De Laarakkers en vervolgens de wegen in De Strangen, bermversteviging in het buitengebied, toegankelijkheid voor iedereen in Ommen, meer aandacht voor jongerenwerk, gezondheid, wandel- en fietspaden, laaggeletterdheid, bestrijding eenzaamheid tot de aanschaf van een permanente toiletunit bij Het Bostheater. Maar ook werd er vooruit gekeken naar 2020.

Waarom stelt het CDA deze onderwerpen aan de orde of doet hier voorstellen voor? Aan de ene kant is dat het DNA van het CDA: Dienstbaar, Christelijk, Rentmeesterschap en Betrokken. Aan de andere kant horen wij van de inwoners van Ommen waar aandacht voor moet zijn in Ommen. Tijdens het inloopspreekuur van het CDA Ommen leggen wij ons oor te luister bij de inwoners, maar gelukkig weten Ommenaren de raadsleden van het CDA Ommen ook rechtstreeks te vinden. Het inloopspreekuur is in het gemeentehuis op de maandagen in de weken dat er een raadscommissie of raadsvergadering is. De raadsleden zijn ook bereikbaar op hun eigen mailadres (zie site gemeente Ommen) of via secretaris@ommen.cda.nl. Het CDA komt daarnaast ook naar de inwoners toe door op locatie te vergaderen, zoals bij wijkverenigingen, inloophuis of plaatselijk belangen. Mocht u/jij graag willen dat het CDA Ommen langs komt, neem dan contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.