Home / / Plaatselijk Belang dorp Dalfsen organiseert geen paasvuur aan de Brinkweg in Dalfsen

Plaatselijk Belang dorp Dalfsen organiseert geen paasvuur aan de Brinkweg in Dalfsen

DALFSEN – Waar Plaatselijk Belang dorp Dalfsen en Scouting Dalfsen in 2019 de handen nog inéén sloegen om het paasvuur aan de Brinkweg alsnog mogelijk te maken, is dit jaar door eerstgenoemde besloten hier geen vervolg aan te geven.

Foto: ter illustratie 

De regels die gelden om een dergelijk evenement te kunnen organiseren zijn streng en de risico’s die een vereniging daarmee op zich neemt, zijn groot. De gemeente hanteert strenge regels voor de organisatie en dient deze ook te handhaven. Plaatselijk Belang dorp Dalfsen staat hier achter en benadrukt dat de gemeente, de organisatoren niet heeft belemmerd in het al dan niet organiseren van het paasvuur.

Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft besloten dat de risico’s en aansprakelijkheid te groot zijn. Daarnaast nemen ze de verantwoordelijkheid om waar mogelijk, bij te dragen aan een schonere leefomgeving en milieu. “Hoewel het jammer is dat een oude traditie hiermee voor dorp Dalfsen verloren dreigt te gaan, ontstaat hierdoor wellicht ook een kans om een nieuwe traditie te beginnen. We staan open om hierin mee te denken en eventueel te ondersteunen”, aldus Plaatselijk Belang dorp Dalfsen.

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.