OZC jaagt ASV ’57 met 5-0 van de mat

OMMEN – Martijn Berger en René de Visscher, ooit als teamgenoten strijdend in ‘het andere Oranje’, oftewel HHC Hardenberg, nu tegenover elkaar als eerste keuzeheer bij respectievelijk OZC en ASV ’57. Berger had vooraf een voorsprong van vier punten op zijn voormalige strijdmakker en ziet die het liefst groeien tot zeven. Ook al ‘de grote drie van 3D’ in het vizier te houden en, zeker niet onbelangrijk, voorlopig de vierde stek vast te houden.

Het is nog wat prematuur om te stellen, maar het kan maar zo zijn dat plaats vier in de eindrangschikking recht geeft op nacompetitievoetbal. Gezien de huidige situatie het hoogst haalbare voor de geelhemden.

In deze editie van OZC versus ASV ’57 kon Berger een lange neus maken naar zijn voormalige ploegmaatje. Met Frank Merjenburgh als uitblinker en maker van twee treffers werden de Aadorpers na 90 minuten en een beetje voetballen met 5-0 van Westbroek gejaagd. Lars Dunnewind wees de geelhemden de weg en nog voor de thee deed Merjenburgh zich voor het eerst gelden. Het laatste sprankje hoop van De Visscher werd een kwartier voor tijd aan gruzelementen geschoten, of nee, gekopt vanuit een corner door centrale verdediger Merjenburgh.

In de slotfase gaven Jesse de Lange en Rick-Jan de Groot de zege nog wat extra glans. “Vijf keer gescoord, heel mooi. Maar net zo belangrijk, voor de derde keer op rij de nul gehouden. Daar hebben we op getraind en hier pakken we de winst in vergelijking met begin van het seizoen. We scoorden wel, maar gaven de treffers ook makkelijk weg. Maar vandaag was de overwinning meer dan terecht. We hebben een prima pot op de mat gelegd, tegen een voor ons altijd lastige ploeg.”

Stand 3D: De Esch 17-41, Hellendoorn 17-40, Bergentheim 17-33, OZC 17-32, Wilhelminaschool 17-27, ASV ’57 17-25 (42-39), Oranje Nassau 17-25 (33-35), SVVN 17-21, AJC ’96 17-20, Mariënberg 17-18, Voorwaarts 17-17 (21-25), Kloosterhaar 17-17 (21-38), DES 17-11 en Bruchterveld 17-7.

Komende zaterdag speelt OZC uit. Op sportcomplex Groot Lochter in Nijverdal is SVVN de tegenstander. Aftrap half drie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.