Koning op bezoek bij Isala in Zwolle: ‘Echt hartverwarmend’

ZWOLLE – “Het was een hart onder de riem voor al onze medewerkers.” Zo vat bestuursvoorzitter Rob Dillmann het bezoek van koning Willem Alexander aan het Isala samen. De koning ging in gesprek met artsen, verpleegkundigen en leden van het bestuur.

“Onze verpleegkundigen hebben toegelicht hoe het is om op een isolatieafdeling in isolatiekleding te werken. Hoe moeilijk het is om direct contact te hebben met patiënten wanneer je in isolatiekleding werkt. En hoe belangrijk het contact is dat zij met familie hebben die nu niet bij hun naasten kunnen zijn. Een medewerker van de afdeling Desinfectie vertelde over haar belangrijke werk op de isolatieafdeling”, zegt Dillmann.

Tot slot bezocht de koning de spoedeisende hulp van Isala. De gesprekken vonden plaats in de triagetent die voor de ingang staat. De verwachting is dat het aantal patiënten dat zich meldt bij de spoed gaat toenemen. Zodra dit het geval is, vindt in de tent de eerste beoordeling plaats van patiënten. De koning kreeg toegelicht dat Isala op die manier de patiëntenstromen beter kan scheiden. Zodat patiënten met een verdenking op corona, zo weinig mogelijk in contact komen met patiënten die niet verdacht worden op het hebben van het virus.

“Ik was best verrast toen ik hoorde dat onze koning naar Isala wilde komen voor een werkbezoek”, aldus Dillmann. “De koning was zeer belangstellend, stelde veel goede vragen en had lof voor onze mensen in de zorg. Echt hartverwarmend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.