Kindplein West Ommen weer een stap dichterbij

OMMEN – Als alles verder volgens plan zal verlopen, staat er al in het eerste kwartaal van 2022 een splinternieuw schoolgebouw aan de Tureluur. De bouw zal al eerder afgerond zijn, verwacht wordt dat in februari 2022 de laatste bouwfase klaar is. In een gezamenlijk schoolgebouw gaan de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet, de gereformeerde basisschool Guido de Brès en de Kinderopvang De Kleine Kunst samen verder onder één dak.Het voorlopig ontwerp Kindplein West Ommen is afgelopen dinsdag gepresenteerd aan de ouders en buurtbewoners van de wijk Dante Zuid.

Het plan gaat om een gezamenlijk energieneutraal gebouw voor de eerder genoemde scholen. Er zullen circa 500 leerlingen in het scholencomplex ondergebracht worden. In het ontwerp is goed nagedacht over de exacte locatie van het gebouw binnen de grenzen van het daarvoor aangewezen terrein.

De buurtbewoners hebben al in een eerder stadium aangegeven dat zij graag willen dat het scholencomplex zo ver mogelijk achter op het terrein komt en zoveel mogelijk aan de rechterkant. Aan deze wensen is in het ontwerp, dat door architectenbureau Noordeloos in samenwerking met aannemer De Groot Vroomshoop is opgesteld, tegemoet gekomen. De voorgestelde bouwhoogte is ook zoals de buurt graag wilde aangepast van 10,50 meter naar circa 9 meter. Een aantal buurtbewoners heeft gevraagd of zij de achterliggende groenstrook achter de huizen aan de Tureluur kunnen kopen zodat deze in ieder geval behouden blijft. “In het ontwerpplan is te zien dat deze groenstrook gewoon blijft en over de eigendomssituatie gaan we met elkaar in overleg en daar komen we wel uit”, aldus wethouder Scheele.

Verkeer Dante

“We hebben nadrukkelijk aangegeven dat het halen en brengen van de schoolgaande kinderen geregeld wordt vanuit de Patrijsstraat om zo de Tureluur zoveel mogelijk te ontzien. De verschillende aanvangstijden van de scholen zorgen ervoor dat de verkeersstromen op een goede manier verdeeld worden”, aldus Scheele.

Open Buurtschoolplein

Het schoolplein krijgt een open, levendig en kleurrijk karakter en zal een ontmoetingsplek worden waar jong en oud elkaar kunnen vinden. Hierbij wordt de verbinding gezocht met de buren die woonachtig zijn in het naastgelegen Zorgcentrum Nijenhaghen.

Samen sterker

Adviseur Wim Lengkeek heeft zich vooral verdiept in hoe deze drie scholen en de kinderopvang gezamenlijk onder een dak gaan functioneren.“Het zijn vier verschillende invalshoeken met elk hun eigen identiteit en gelukkig blijkt dat er heel veel samen kan en daar is veel winst te behalen”, aldus Lengkeek. Het voorlopig ontwerp wordt tijdens de raadsvergadering van 26 maart aan de gemeenteraad van Ommen voorgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.