KBO-PCOB Overijssel wil actie aangaande woningbouw

ZWOLLE – KBO-PCOB Overijssel roept de provinciale politiek op om het tekort aan woningen voor jong en oud serieus te nemen en over te gaan tot daden. Daartoe hebben Herman Pieper en Jan Niessen van KBO-PCOB Overijssel vorige week woensdag een petitie aangeboden aan commissaris van de koning Andries Heidema.

Senioren in Overijssel maken zich zorgen over de leefbaarheid in dorpen en steden en het grote tekort aan betaalbare en levensloopbestendige woningen. KBO-PCOB Overijssel pleit voor een leefomgeving, waar jongeren/jonge gezinnen en goed samen kunnen leven. Daarvoor is het nodig dat ook jongeren een betaalbare woning kunnen vinden en dat er doorstroming komt op de woningmarkt. Senioren blijven nu nog vaak te lang in bijvoorbeeld een ééngezinswoning wonen (soms met de nodige aanpassingen) omdat er geen goede betaalbare andere woning beschikbaar is. “Daarom roepen wij op om meer woningen te bouwen voor senioren zodat er weer woningen voor jongeren beschikbaar komen.”

Daarnaast richt KBO-PCOB Overijssel zich ook tot de gemeenten. “Onze afdelingen zetten zich lokaal in om ook het thema wonen op de politieke agenda te zetten. Zij hebben een schat aan ervaring en ideeën, die ook voor de politiek van onschatbare waarde kan zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.