John Stegeman, Dick Lukkien en Jan Smit in debat bij OVC ’21

OMMEN – Donderdag voor Pasen, ook wel bekend als Witte Donderdag. Een bijzondere dag in de christelijke religie, maar ook bij voetbalvereniging OVC ’21. Al jaren achtereen worden de leden, donateurs, sponsors, vrijwilligers en sympathisanten van voetbalclub getrakteerd op een (onder voorbehoud, red.) onderhoudend forumavondje met spraakmakende gasten.

Johan Derksen, Hans van Breukelen, Johnny Rep, Hans Kraay senior, Roelof Luinge, Wim Kieft, Ron Jans, René van der Gijp en Bas Nijhuis, het is een willekeurige greep aan sprekers uit de voetbalwereld die naar sportpark Westbroek werden gelokt. Vorig jaar wisten de organisatoren Jurgen Meijerink, Jack Letteboer en Gert Stokvisch Hans Nijland en Youri Mulder te verleiden tot een babbelsessie in clubhuis De Spil.

Op donderdag 9 april wordt de traditie voortgezet. Zeker van de partij is Jan Smit, ingezetene van de Vechtstad en de man die zijn voetballiefde Heracles Almelo liet opstomen in de vaart der volkeren. Mister Heracles wordt geflankeerd door Dick Lukkien en John Stegeman, oefenmeesters in dienst van respectievelijk FC Emmen en PEC Zwolle. Al met al namen die op voorhand een vermakelijke, dan wel boeiende avond garanderen.

Jan Smit behoeft nauwelijks nadere introductie. De gerechtsdeurwaarder was op een haar na twintig jaar voorzitter van Heracles. Onder zijn beleid veranderde de club van kwakkelend clubje in de marge tot een vaste waarde in de Eredivisie, met een modern stadion, dat eveneens onder zijn bewind uit de grond werd gestampt. In 2017 droeg Smit de presesstaf over en werd voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB.

Dick Lukkien heeft een bescheiden spelerscarrière achter de rug bij Veendam en kwam voornamelijk uit bij topamateurclubs als SVBO, Appingedam en HSC (Hoogezand). Na zijn spelersloopbaan werd de geboren Winschoter assistent-trainer bij FC Groningen. Hij assisteerde in vijf jaar tijd achtereenvolgens Pieter Huistra, Robert Maaskant en Erwin van de Looi. FC Emmen was zijn eerste club als hoofdtrainer, waarmee hij direct promotie afdwong naar de eredivisie. Met een superbescheiden budget werd handhaving afgedwongen. Het prolongeren van het eredivisieschap is ook dit seizoen weer hoofddoel.

John Stegeman stond als speler onder contract bij Vitesse, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, het Apeldoornse AGOVV en Cambuur Leeuwarden. In zijn nadagen was hij actief voor Epe, de club uit zijn geboorteplaats, waarmee hij tweemaal achtereen promoveerde. In die twee jaar was zijn trainersloopbaan al opgestart. Na in het voorjaar van 2014 zijn diploma coach Betaald Voetbal te hebben ontvangen, mocht hij enkele maanden later aan de bak als hooftrainer en vervanger van Jan de Jonge, die na tegenvallende resultaten de zak kreeg bij Heracles. Onder zijn bewind behaalde de club uit Almelo voor het eerst in haar bestaan Europees voetbal. Vervolgens verkaste Stegeman naar zijn jeugdliefde Go Ahead Eagles, om na een seizoen vervolgens over te stappen naar zijn huidige werkgever PEC Zwolle.

Met deze gasten is een vermakelijk avondje op voorhand gegarandeerd. OVC ’21 biedt deze avond gratis aan. Aanmelden is verplicht en kan vanaf vrijdag 20 maart. Belangstelling? Meld je tijdig aan, want vol is vol (wittedonderdag@ovc21.nl). De forumavond begint om 20.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.