Home / / Jaarlijkse scootmobieltraining in Dalfsen

Jaarlijkse scootmobieltraining in Dalfsen

DALFSEN – Voor alle scootmobielgebruikers in de gemeente Dalfsen houdt SAAM Welzijn, in nauwe samenwerking met Veilig Verkeer Nederland Dalfsen, de ouderenbonden en Platform Gehandicapten ook dit jaar weer een gratis scootmobieltraining. Deze training geeft inzicht in de actuele verkeersregels en er kan geoefend worden op een uitgezet parcours waarbij lastige obstakels worden begeleid. Deze training is voor alle scootmobielgebruikers in Dalfsen, dus ook voor mensen die NIET via de gemeente een scootmobiel hebben aangeschaft.

Deelname aan het verkeer kan een heel waagstuk zijn. Door leeftijd, gebruik van medicijnen of door ziekte kunnen overzicht en reactievermogen veranderen. Daarbij komt dat de verkeersregels met enige regelmaat veranderen, waardoor rijders zich misschien onzeker en angstig voelen in het verkeer.

De geplande training bestaat uit een theorieles op dinsdagmorgen 7 april van 9.30 – 12.00 uur in de Panoramazaal (eerste verdieping) van de Trefkoele+ te Dalfsen. Tijdens de theorieles worden de huidige verkeersregels doorgenomen. Vervolgens vindt er een praktijkles plaats op donderdag 16 april van 10.00 – 12.30 uur en/of van 13.30 – 15.30 uur in de Trefkoele+.

Het is een waardevolle jaarlijkse training waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Aanmelden voor deelname aan de training is noodzakelijk. Dit kan tot 17 maart 2020 bij SAAM Welzijn: 0529-482121 of per mail info@saamwelzijn.nl

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.