Initiatieven en creativiteit van afgelopen week in beeld

Thuiswerkende leerlingen: Sterre en Joep Buiter

DALFSEN/OMMEN – Het coronavirus vergt van ons allen een hoop flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het leert ons anders te kijken naar de wereld. Vele vormen van saamhorigheid, ideeën en creativiteit zijn er afgelopen week ontstaan, onder meer van CBS Het Koloriet, de vrienden Ommen en JHS-Fitness.

OMMEN – Op het moment dat op zondag 15 maart het bericht naar buiten kwam dat de scholen dicht zouden gaan, maakte de schoolapp van basisschool Het Koloriet overuren. Vele ideeën werden over en weer ge-appt over wat de kinderen thuis zouden kunnen doen.

Voor de kleuters is een soort bingo bedacht waarop ze allerlei activiteiten kunnen zien, doen en afplakken, nadat een opdracht is volbracht. Eén van de activiteiten was het maken van een kaartje/tekening voor mensen die niet uit huis kunnen en geen bezoek mogen ontvangen. Bij Buurtzorg werden de tekeningen ingeleverd en zij zorgden voor de verspreiding bij de mensen thuis.

Via de mail keeg de basisschool foto’s en berichtjes van de kinderen, waarmee ze lieten zien hoe het thuis gaat. De komende week doet Het Koloriet schoolbreed mee aan de actie ‘meedoen voor mensen in verzorgingshuizen’. De kinderen kunnen iets maken voor de bewoners. “Het is fijn om zo als school iets te kunnen betekenen”, aldus CBS Het Koloriet

OMMEN – Aangezien de overheid heeft besloten om alle sportscholen te sluiten, geeft JHS-Fitness alle trainingen online. Deze trainingen zijn te volgen via de app ‘Zoom’. Zowel leden als niet-leden kunnen zich aanmelden voor deze online lessen.

De leden van JHS-Fitness konden materiaal ophalen om zo thuis op een effectieve manier te blijven trainen. De trainingen worden aangekondigd via de social media kanalen van JHS. Ook biedt de fitnessschool een gratis te downloaden boek (Vrettn ezo) aan. Kijk hiervoor op: www.jhs-fitness.nl.

OMMEN – Om zo goed mogelijk om te gaan met het coronavirus, blijft iedereen zo veel mogelijk thuis en zijn de restaurants en cafés gesloten. Dit is een enorme tegenslag voor de horeca. Per direct zijn de inkomsten met 100% gedaald.

Toch kunt u helpen! Steun uw favoriete horeca-ondernemer door gebruik te maken van het uitgesteld diner. Selecteer op www.uitgestelddiner.nl het gewenste restaurant. Middels het keuzemenu is het gewenste tegoed te selecteren. Na het invullen van de gegevens en het plaatsen van een bestelling ontvangt u een mail met uw dinerbon en reserveringscode.

Als de totale ‘lockdown’ achter de rug is en iedereen weer over kan gaan tot de orde van de dag, verwelkomt de horeca u graag in een van de aangesloten etablissementen. Hier kunt u als vanouds genieten van de warme gastvrijheid en eerlijke producten.

In Ommen zijn Grand Café De Veghte, Restaurant Paping, De Zon Hotel & Restaurant, en Restaurant De Vrienden Ommen aangesloten.

www.uitgestelddiner.nl

OMMEN – Sommige initiatieven op social media mogen op veel bijval rekenen. Zo ook de oproep om het online shoppen even te laten voor wat het is en juist de lokale ondernemers, verenigingen en sportscholen te steunen.

179 keer geliked en 100 keer gedeeld

“Zullen we straks, als alles voorbij is, als inwoners van gemeente Ommen afspreken dat we massaal lokaal kopen en misschien iets vaker, of een keer extra uit eten gaan in onze eigen stad? Gewoon om te zorgen dat we de komende jaren een centrum houden: met gezellige zomerdagen op de terrassen, goed advies in onze winkels, live muziek op de Bissinghdagen, sinterklaasintocht, met sponsoren voor evenementen, maar ook bij de verenigingen waar wij sporten, samenkomen en ons vermaken? Even een tijdje internetshoppen overslaan en laten zien dat Ommen en ‘nietszeggend’ niet in één zin horen? Laten we met zijn allen ons mooie centrum helpen, door onze behoeften daar te halen na deze #coronaellende! #ommen #koopinommen #ikkooplokaal.”

Oproep aan particulieren, verenigingen en ondernemers

Heeft u ook iets speciaals bedacht om deze periode door te komen? Laat het ons weten en stuur een berichtje (met foto) naar: redactiedo@regiobode.nl.

Meer foto's

.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.