Ingezonden brief ‘Hondenbeleid in de gemeente Ommen’

Jaap Hagedoorn inwoner van Ommen richtte een brief aan de redactie van het Ommer Nieuws, omdat hij niet eens is met het hondenbeleid in de gemeente Ommen.

“Hierbij geef ik een reactie op het hondenbeleid van de gemeente Ommen. Persoonlijk ben ik het met bepaalde zaken zeer oneens voor wat betreft de losloopveldjes voor honden. Dit betreft voornamelijk de locatie Broekdijkje in de Dante, waar ik dagelijks gebruik van maak.

Volgens mij zou het een stuk fijner zijn als het bordje, dat aangeeft waar het losloopveldje begint aan de kant van de zuivering, een honderd meter verplaatst zou worden naar richting Meerkoet. Hier ben je dan namelijk de plantsoenen voorbij. Dit is bij de vlonder voor de visliefhebbers, waar je ook mooi rond de volkstuintjes kunt lopen

Wat ook erg vervelend is, is dat de gemeente een bankje heeft geplaatst, waar je mooi kunt zitten kijken naar de honden als zij aan het uitrazen zijn (heb ik gelezen in een of ander verslag van de gemeente).
Echter het bankje in de bocht van Broekdijkje, is precies neergezet op dezelfde lijn als het bordje ‘losloopveldje’. Dus als de honden om het bankje heen lopen, zijn ze in overtreding, volgens Artikel 2:57,lid 1b gemeente besluit

De B.O.A (buitengewoon opsporingsambtenaar) is daar zeer fanatiek. Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Graag verander ik de naam van B.O.A. in buitengewoon onsympathiek ambtenaar,
ze staan – als het kan – zo verdekt mogelijk opgesteld, om maar te bekeuren. De gemeenteraad heeft wel de hondenbelasting afgeschaft, maar om het op deze manier te compenseren vind ik wel heel onsportief.

Onlangs sprak ik iemand die was bekeurd op zondag om half acht s’ morgens. Je moet het maar willen als B.O.A zijnde. Gemeente doe er a.u.b iets aan, jullie zouden de hondenbezitters in de buurt er een groot plezier mee doen!”

Jaap Hagedoorn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.