Informatieavonden over windmolens Nieuwleusen Synergie afgelast

NIEUWLEUSEN – De Coöperatie Nieuwleusen Synergie had voor 17 en 18 maart informatiebijeenkomsten georganiseerd in de Spil in Nieuwleusen, en de Trefkoele+ in Dalfsen. Deze avonden gaan vanwege het Coronavirus niet door. Ook de inschrijving om financieel te participeren in het windproject ‘Veur de Wind’ is opgeschort zodat iedereen later eerst alle benodigde informatie kan krijgen.

‘Veur de Wind’ is het duurzaamheidsproject dat bestaat uit de bouw van twee windturbines, dichtbij de bestaande windparken in Nieuwleusen-West en Tolhuislanden. Met de gemeente is afgesproken dat alle inwoners van de gemeente Dalfsen de kans krijgen om te investeren en om een bijdrage te leveren aan een duurzame energievoorziening. Tegelijkertijd profiteren deelnemers mee van de opbrengsten. Zij kunnen een lening verstrekken variërend van 250 tot maximaal 2.500 euro. Het rendement is 4,5% rente en het gaat om een lineaire aflossing over 10 jaar.

Rieks Voslamber is secretaris van het bestuur en licht desgevraagd toe waarom besloten is om de inschrijving nog niet te openen: ‘We vinden het erg belangrijk dat belangstellenden alle informatie hebben kunnen bekijken en vragen hebben kunnen stellen voordat gekozen wordt om deel te nemen. Daarnaast willen we iedereen binnen de gemeente Dalfsen een gelijke kans bieden. De keus om eerst informatie avonden te houden en dan pas de inschrijfmogelijkheid open te zetten is hierop gebaseerd. Zodra duidelijk is dat er weer avonden kunnen worden georganiseerd zullen we ook een nieuw moment bepalen waarop iedereen kan gaan inschrijven. Ook de spelregels zullen we dan duidelijk communiceren.’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.