Het Rode Kruis doet een dringende oproep

via Pixabay.com - .

REGIO – Door een heersend tekort aan beschermingsmiddelen zamelt het Rode Kruis onder meer maskers, handschoenen, en brillen in. Iedereen, zowel particulieren als ondernemers kunnen zich melden bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis draagt alle ingezamelde materialen na controle en sortering over aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en GGD GHOR Nederland. Zij zorgen dat de middelen bij de zorginstellingen komen waar ze het hardst nodig zijn.

In bepaalde branches zijn materialen beschikbaar die aan de officiele eisen voldoen. Zo zijn de materialen die schilders gebruiken, asbestsaneerders, tuinders en aannemers geschikt. Al eerder werden deze spontaan aangeboden, maar dit werd nog niet landelijk gecoördineerd. De inzameling via het Rode Kruis moet dit veranderen.

De volgende middelen zijn het hardst nodig: Ffp2 maskers, schorten, handschoenen, beschermingsbrillen, FFP1 en 3 maskers, chirurgische maskers, desinfectantia, diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media) en beademingsapparatuur. Wil je een van deze producten doneren? Neem dan contact op via beschermingsmiddelen@rodekruis.nl.

Op de website van de rijksoverheid staan de producten die nodig zijn. Om de inzameling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoekt het Rode Kruis géén contact op te nemen over producten die niet op de lijst staan. Wilt u een van deze producten doneren? Neem dan contact op via beschermingsmiddelen@rodekruis.nl.

 

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.