Gasthoeve de Zonnebloem breidt uit

LEMELE – Gasthoeve de Zonnebloem in Lemele bevindt zich in het buitengebied van de gemeente Ommen. De Gasthoeve is een aangepaste boerderij met diverse dagactiviteiten. Zij richten zich op ouderen die van de natuur en het buitenleven houden.

De dagactiviteiten zijn ook zeer geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een duidelijke dagstructuur en een zinvolle invulling van de dag. ‘Niets hoeft, alles mag.’ Dat is het motto.

Na een 10-jarig jubileum die in 2019 groots gevierd is, zal 2020 het jaar zijn van groei, ontwikkeling en nieuwe gezichten. De dochters van Klaas en Herma Kuiper; Marlon en Tamar, werken sinds dit jaar volledig binnen de Gasthoeve en zullen hierdoor vaker gezien en gehoord worden. De afgelopen tien jaar heeft Gasthoeve de Zonnebloem zich vier dagen per week, tien jaar lang, ingezet voor deelnemers uit verschillende gemeentes. Samen met medewerkers en vrijwilligers zorgen zij er voor dat de deelnemer een fantastische dag beleeft en de mantelzorger tijdelijk ontlast wordt.

Deelnemers én mantelzorgers

Klaas en Herma vertellen: “Het 10-jarig bestaan was voor ons een teken dat er behoefte is aan een plek als deze. Niet alleen voor de deelnemers is dit van belang, maar ook voor de mantelzorgers. In combinatie met thuiszorg, mantelzorger en de dagbesteding kan de deelnemer zo lang mogelijk thuis wonen. Want langer zelfstandig thuis blijven wonen is toch ieders ideaal.”

De deelnemer staat centraal op Gasthoeve de Zonnebloem, het is belangrijk dat zij zich thuis voelen. De dagelijkse activiteiten en het algehele aanbod is speciaal gericht op de vraag van de deelnemer. “Het is belangrijk om te luisteren naar de vraag van de deelnemer. Wij proberen die behoefte in te vullen waar mogelijk. “ Aldus Marlon. Zo ontstond er ook de vraag om op de vrijdag dagbesteding aan te bieden. Hier bleek veel behoefte aan te zijn. Niet alleen onder de deelnemers, maar ook vanuit de mantelzorgers, zorgprofessionals en gemeentes. Vanwege de uitbreiding is dit nu dan eindelijk mogelijk. Dit betekent dat Gasthoeve de Zonnebloem, per maart 2020, ook op de vrijdag open zal gaan.

Invullen behoefte

Tamar zegt: “Wij zijn blij dat we als familiebedrijf de behoefte kunnen invullen van de deelnemer, namelijk straks ook op de vrijdag mogelijkheden bieden om de deelnemer een mooie dag te bezorgen en de eventuele mantelzorger te kunnen ontlasten.”

Gasthoeve de Zonnebloem biedt straks maar liefst vijf dagen in de week dagbesteding aan. Speciaal voor ouderen die beperkingen hebben op het gebied van geheugen en oriëntatie, sociale redzaamheid, voor ouderen die door de dementie of een andere beperking in een isolement dreigen te raken, moeite hebben met het bewegen en verplaatsen en voor ouderen die behoefte hebben aan een dagelijkse structuur.

Interesse?

Mocht u als oudere, mantelzorger, partner, dochter, zoon of zorgprofessional geïnteresseerd zijn of eventuele vragen hebben, ga dan naar de website: www.gasthoevedezonnebloem.nl of neem telefonisch contact op met Gasthoeve de Zonnebloem; 0572-372654.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.