Filmweekend in Theater de Stoomfabriek

DALFSEN – Op vrijdag 6 maart om 20.00 uur draait de film The Wife in Theater de Stoomfabriek en op zondagmiddag 8 maart om 15.00 uur is het de beurt aan de film Mjölk.

The Wife vertelt het verhaal van Joan Castleman, een aantrekkelijke, jonge echtgenote. Zij offert zich op voor haar succesvolle en geliefde man en ziet zijn ontrouw door de vingers. In de tweede helft van de vorige eeuw is er voor vrouwen nog maar nauwelijks plaats in de literaire wereld. Doorzettingsvermogen en briljant schrijverschap samen voldoen zelfs niet om als vrouw te kunnen doorbreken in de bijna ondoordringbare, mannelijke schrijverswereld. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe’s Nobelprijs voor de Literatuur confronteert ze hem met het grootste offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom vertoont Theater de Stoomfabriek de heerlijke, superkomische film Mjölk. In de sfeer van de bekende David-tegen-Goliathfilms ontdekt boerenweduwe Inga vreemde, bedreigende omstandigheden en verhoudingen tussen haar collegaboeren en hun eigen coöperatie. Haar Facebookbericht leidt dank zij de medewerking van een journalist van de IJslandse televisie tot een heroïsche strijd tussen boer en melkmaffia. Veel films met waarschuwende eenlingen in hun strijd met grote instanties gingen aan Mjölk vooraf; zelden echter was humor de beslissende ondertoon bij een zo herkenbaar en toch dramatisch gegeven. Kaarten voor deze films zijn te verkrijgen via www.theaterdestoomfabriek.nl, de Primera of aan de zaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.