Erepassagiers bij bevrijdingstocht door Ommen

OMMEN – Op zaterdag 11 april 2020 is het 75 jaar geleden dat het Canadese leger Ommen bevrijdde van de Duitse bezetter. De Vechtstad viert daarom op deze bijzondere dag een uitbundig bevrijdingsfeest. Het feest begint vroeg met een bevrijdingstocht met legervoertuigen. De Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid hoopt dat alle Ommenaren de wekker een paar uurtjes eerder zetten om de tocht bij te bewonderen.

Rond de klok van 5.30 starten de legervoertuigen vanaf de Manitoba-rotonde. 75-jarige Ommenaren rijden mee als erepassagiers. Het gezelschap wordt om 6.00 feestelijk welkom geheten op de Vechtbrug door 11-jarigen. Zij rijden vanaf die plek mee met de bevrijdingstocht. Deze eindigt op het Kerkplein, dat om 11 april wordt omgedoopt tot het Plein van de Vrede.

De organisatie is op zoek naar meer 11- en 75-jarigen die mee willen rijden. Wie in april dit jaar 75 óf 11 jaar wordt, kan zich voor 20 maart opgeven bij Henk Kampman via 11april@ommen75jaarvrijheid.nl. Bij de aanmelding moet de naam, geboortedatum, het adres en telefoonnummer vermeld worden.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.