DVC ’59 bezorgt OVC ’21 een nare middag

OMMEN – OVC ’21 was zondag gastheer voor DVC ’21. Op sportpark Bloemendaal in Nieuw-Dordrecht had de ploeg van Freek Goeree geen enkele moeite met de thuisclub, die met 0-5 van de eigen, kale aardappelakker werd gejaagd. De equipe uit Ommen presteert echter wisselvallig. Een galavoorstelling wordt een week later gevolgd door een waardeloze zaadpartij. Gevolg is een positie op gepaste afstand van de ranglijstaanvoerders Sweel en KSC. Hoe dan ook, en met alle respect, het kwakkelende DVC ’59 mocht natuurlijk niet de bananenschil worden waar de blauwhemden een uitglijder over gingen maken.

Dus wel hè! Het goede nieuws gonsde vooraf op de catacomben van clubgebouw De Spil. Koploper Sweel had verloren van Bargeres. Winnen vanmiddag en we kruipen dichterbij, luidde de hoop en verwachting. Nou, vergeet het maar. Het waren de in het wit gestoken bezoekers die juichend het kletsnatte hoofdveld op Westbroek verlieten. De thuisspelers dropen af. Langs van teleurstelling mokkende supporters. Koppies naar beneden. Gezichten op onweer. 2-3 verklapte het scorebord.

Een half uur lang leek het een fijne middag te worden, ondanks het druilerige, sombere weer. Binnen het kwartier lag de eerste in het pannetje. Floris Mensinga brak door de verdedigende sluizen van Nieuw-Dordrecht en schoot hard in. Even was er ontzetting. Via de paal stuitte het speltuig terug het veld in. Verdediger Dylan Snippe wilde in blinde paniek de bal over de achterlijn werken, maar pegelde de Derbystar snoeihard in eigen goal. Lachende gezichten bij het thuisfront. Comedy Capers.

De zoektocht naar 2-0 leidde niet tot tastbaar resultaat en de irritatie over het fluitgedrag van leidsman Olijslager nam alsmaar toe. Een kaartje of zes later had de ploeg van Freek Goeree pas in de gaten dat elke opmerking aangaande zijn leiding leidde tot geel. Hou dan je snavel toe! Maar nee, babbel de babbel, hoppa, weer geel! De thuisclub betaalde duur leergeld. Als op het halve uur de behendige Aron Arends weinig in de weg wordt gelegd, aannemen, draaien, kijken en schieten, hebben we weer een wedstrijd. Het wordt nog erger als de bezoekers halverwege de helft van OVC ’21 een vrije trap toegewezen krijgen. Roy Sibon wacht niet tot Scholman een muur heeft geformeerd en dreunt de bal van grote afstand in het net. ‘De etalagepoppen’ in het blauw staan erbij en kijken er naar en komen pas tot leven als de bal in het netje ligt. Olijslager kent geen pardon en komt niet terug op zijn beslissing. Wie te hard protesteert wordt getrakteerd op geel.

Als na de thee invaller Stein Leuninge vanuit zijn allereerste actie raak knikt, lijkt het pad dat leidt naar victorie alsnog ingeslagen. Een tsunami aan aanvallen blijft echter zonder tastbaar gevolg. Mensinga is het dichtst bij. De bedrijvige aanvaller gaat voor eeuwige roem en wil doelman Jeuring verschalken met een subtiel lobje. De bal gaat nipt over en in plaats van roem zijn er boze blikken van Schokker en Leon Mulder, die zich volledig vrijstaand kansrijker waanden. Geen 3-2, maar kort daarop 2-3. Sibon slingert de bal hoog voor en Aron Arends torent boven alles en iedereen uit. Knik, raak! Nou ja, nog dik 25 minuten om de opgelopen averij te repareren.

OVC ’21 speelt echter te gehaast en niet alleen Getafe verstaat de kunst van het tijdrekken en zware blessures voorwenden. Die kunst is de zuidoosthoek van Drenthe ook ingeslopen. Maar de nederlaag hiermee afdoen is te simpel. En ja, Olijslager was een warrige fluitist, maar hoofdoorzaak was dat de runner-up van 4D had eenvoudigweg niet had deze middag en het op inzet, vechtlust en onverzettelijkheid aflegde tegen de in degradatienood verkerende Drenten.

Stand 4D: Sweel 14-32 (38-13), KSC 14-32 (27-9), OVC ’21 15-26, Titan 14-23, Schoonebeek 15-24, Bargeres 15-22 (36-27), Gasselternijveen 15-22 (28-36), Sleen 16-22, Zwartemeerse Boys 13-19, EHS ’85 15-17 (2 punten mindering), DSC ’65 14-17, VIOS 15-14, DVC ’59 13-10 en Balkbrug 16-6.

Zondag speelt OVC ’21 uit. Op sportpark Easy Fit Emmen staat de ploeg van Freek Goeree voor de taak Bargeres te verslaan. Het beginsignaal klinkt om 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.