Diverse hoofdacts Bostheater Ommen nu al uitverkocht

OMMEN – Natuurlijk, het duurt nog een maandje of wat, maar de organisatie van Bostheater Ommen heeft het programma op hoofdlijnen ingevuld. Sterker nog: diverse acts welke gepland staan in de sfeervolle bosarena zijn al uitverkocht. Maar niet getreurd, ook komend seizoen zijn diverse optredens kosteloos bij te wonen.

De eerste klapper uit de categorie ‘gratis, maar niet voor niets’ is Lauren Ruth Ward. De muziek van de in Baltimore geboren, maar in Los Angeles getogen zangeres balanceert tussen pop, indie, Americana en singer-songwriter. Juweeltjes van songs, een dijk van een stem en een niet te temmen podiumbeest, waarbij de gedachten uitwaaieren van Sass Jordan naar Janis Joplin en nee, dit is niet overdreven gesteld. Kan dat gratis? Ja, dat kan gratis en vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van op de zestiende dag van de lentemaand mei.

Terug naar de betaalde acts. Een verhaal van de ene rake klap na de andere. En ook een beetje van ‘jammer, maar helaas!’

Kaarten voor The Legends We’ve Lost (A Tribute To 2016 and more!) op zaterdag 20 juni zijn nog wel verkrijgbaar. In het jaar 2016 verloor de wereld enkele grootheden uit de popmuziek, zoals David Bowie, George Michael, Prince, Maurice White (Earth Wind & Fire) en Glenn Frey (The Eagles). Hun muzikale erfenis zit gebeiteld in het brein van elke zichzelf respecterende popliefhebber. Net als die van Michael Jackson, Aretha Franklin en Whitney Houston. Danny Sahupala, bekend van zijn samenwerking met onder andere Sister Sledge en The Pointer Sisters, heeft een even waanzinnig als professioneel muzikaal gezelschap bij elkaar gezocht. Gevolg is een twee uur durende non-stop show en eerbetoon aan hen die ons ontvielen. Denk aan Billy Jean, Respect, I Wanna Dance With Somebody, Heroes, September, Purple Rain, Hotel California, Space Odity, Wanna Be Startin’ Something en Kiss. De lijst is welhaast eindeloos!

De Dijk. Verdere aanvulling volstrekt overbodig. Op zaterdag 26 juni gaan Huub van der Lubbe en zijn genootschap op herhaling, om net als vorig jaar het sfeerrijke theater tussen eiken en sparren verschroeid achter te laten. Geen kaartje? Vette pech. Uitverkocht.

Wellicht is Her Majesty een dag later een alternatief. Met de nieuwe voorstelling ‘Are You Ready For The Country?’ keert de band terug naar het Bostheater en wel op zondag 28 juni 2020. Na Déjà vu (2016) en Marrakesh Express (2018) is het nu tijd voor Are You Ready For The Country? Een tour staat in het teken van de countryrock. Elementen van dit genre werden vanaf de jaren zestig door onder meer Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark toegevoegd aan hun repertoire. Her Majesty brengt een ode aan deze pioniers. Ook countryrockhelden van een decennium later, zoals The Band, CCR en The Grateful Dead worden niet vergeten, net als songs van eigentijdse artiesten, zoals Wilco en The Jayhawks.

Danny Vera. Hij mocht natuurlijk niet ontbreken en stond al enige tijd op het verlanglijstje van de programmeurs. De man die bekend werd als huisband van het programma Voetbal Inside scoorde een daverende hit met het nummer Roller Coaster. Maar Vera is veel meer dan een ‘one-hit-wonder’ en dat gaat hij vrijdag 4 september laten zien. Geen kaartje, pech, want uitverkocht.

Ook uitverkocht zijn de bezoekjes die Edwin Evers met band op donderdag 10 en vrijdag 11 september brengt aan het Bostheater.

Spijtig? Logisch, maar niet getreurd! Komende maanden zullen meer acts aan de lijst worden toegevoegd en deze zullen overwegend kosteloos zijn bij te wonen.

Check www.bostheaterommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.