De Zaaier met schoolschaatsbus naar de Scheg

Pirouettes draaien en pootje over oefenen

NIEUWLEUSEN – Kinderen van groep 7 en 8 van De Zaaier vertrokken woensdagmiddag met de IJSTIJD! schoolschaatsbus van Reggeborgh naar ijsbaan De Scheg. De bus is een nieuw initiatief van de KNSB en Reggeborgh om schoolkinderen in Overijssel de kans te bieden kennis te maken met schaatsen.

Ongeduldig stonden bijna veertig kinderen woensdag na de lunch op het schoolplein te wachten. Een gejuich klonk toen de bus met grote foto’s van ambassadeurs Ronald en Michel Mulder op de zijkant, in aantocht was. Het schoolreisjegevoel, maar dan zonder grote puntzakken snoep in de rugzak.

Voor wie geen schaatsen had, kon bij de schaatsverhuur in Deventer een paar ophalen. Voor 5 euro kreeg een kind een toegangskaartje inclusief schaatshuur. Een beetje onwennig werden de eerste stappen op het ijs gezet. “Ik heb deze winter nog niet geschaatst”, zegt Feline uit groep 7. Maar dat je schaatsen niet verleert, bleek een paar rondjes later. Hristo uit groep 8 wilde graag een ‘zo snel mogelijk rondje’ schaatsen en liet zijn tijd klokken. Een groepje meiden zocht hun vertier op de kleine ijsbaan op het middenterrein. Pirouettes draaien en pootje over oefenen. “Hoe lang nog?”, was de meest gestelde vraag een uur later. “Mogen we nog één rondje?”

Nog even enthousiast als op de heenweg keerden de kinderen van De Zaaier aan het eind van de middag terug naar Nieuwleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.