Home / / De bevrijding van Overijssel in 17 verslagen en documentaires

De bevrijding van Overijssel in 17 verslagen en documentaires

REGIO – Als gevolg van de verscherpte maatregelen in verband met het coronavirus is de Vrijheidstour van RTV Oost langs alle activiteiten in de provincie geannuleerd. In plaats daarvan blikt de omroep voor Overijssel van 1 t/m 17 april terug op de bevrijding van Overijssel, precies 75 jaar geleden, met elke dag een mini-documentaire en een bevrijdingsverslag.

Mini-documentaires en bevrijdingsverslagen

Elke dag keert RTV Oost terug naar de oorlogsjaren met een mini-documentaire. Samen met het Historisch Centrum Overijssel verzamelde RTV Oost het afgelopen jaar bijzondere oorlogsverhalen en verfilmde deze. De verschillende verhalen geven een goed beeld van hoe inwoners van Overijssel de Tweede Wereldoorlog destijds beleefden. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor de bevrijding van Overijssel. Elke dag zie en hoor je welk stukje van de provincie werd bevrijd en hoe dat in zijn werk ging.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.