David Dekker winnaar van de 60ste Craft Ster Zwolle

REGIO – Afgelopen zaterdag was het zo ver. In Zwolle werd om 12.00 uur op het Grote Kerkplein het startschot gegeven door oud profrenner Henny Kuiper, voor de 60ste Craft Ster van Zwolle. In deze openingsklassieker was te zien hoe de wielerrenners het winterseizoen zijn doorgekomen.

Deze klassieker is een bijzonder sportevenement voor alle wielrenners in Nederland. De wielrenners rijden 180 kilometer in een soort ster rondom Zwolle en doen hierbij veel omliggende plaatsen aan. Om circa 14.00 uur passeerden de renners Dalfsen. Komende vanaf de Hessenweg, werd via de rondweg en de Blauwe Bogenbrug over de Vecht richting Vilsteren en Ommen gekoerst. De finish was rond 16.00 uur voor Isala op de Ceintuurbaan in Zwolle.

Nadat bij Kampen een kopgroep was ontstaan van vijf renners, gevolgd door een groep van circa acht renners, smolten de beide groepen ineen op de IJsselkade in Zwolle. De sprint werd aangetrokken door de winnaar van vorig jaar Coen Vermeltfoort, maar deze werd op de meet verslagen door de talentvolle jonge renner David Dekker, zoon van oud profwielrenner Erik Dekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.