Cultuureducatie broodnodig voor het kinderbrein

REGIO – Woensdagmiddag 4 maart kwamen leerkrachten en betrokkenen van het basisonderwijs uit het Vechtdal bijeen in de Carrousel in Ommen. Met workshops en presentaties lieten cultuuraanbieders zien hoe zij het onderwijs kunnen versterken op het gebied van theater, muziek, beeldende vorming, literatuur, nieuwe media, dans en erfgoededucatie.

Cultuureducatie verbindt cognitieve vaardigheden aan onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen. Leerlingen worden hierdoor creatiever, communicatiever en zelfredzamer en kunnen beter problemen oplossen. De 21 eeuwse vaardigheden zijn deze middag op allerlei manieren gepresenteerd en ontdekt. Deze middag werd georganiseerd door de cultuurcoaches van de gemeente Ommen, Hardenberg en Dalfsen.​

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.