Home / / Cultuureducatie broodnodig voor het kinderbrein

Cultuureducatie broodnodig voor het kinderbrein

REGIO – Woensdagmiddag 4 maart kwamen leerkrachten en betrokkenen van het basisonderwijs uit het Vechtdal bijeen in de Carrousel in Ommen. Met workshops en presentaties lieten cultuuraanbieders zien hoe zij het onderwijs kunnen versterken op het gebied van theater, muziek, beeldende vorming, literatuur, nieuwe media, dans en erfgoededucatie.

Cultuureducatie verbindt cognitieve vaardigheden aan onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen. Leerlingen worden hierdoor creatiever, communicatiever en zelfredzamer en kunnen beter problemen oplossen. De 21 eeuwse vaardigheden zijn deze middag op allerlei manieren gepresenteerd en ontdekt. Deze middag werd georganiseerd door de cultuurcoaches van de gemeente Ommen, Hardenberg en Dalfsen.​

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.