Boek van de Week: De Schoonmoeder

Lucy en haar schoonmoeder hebben vanaf het begin geen klik met elkaar. Lucy vindt Diana afstandelijk, betweterig, zakelijk, kortom allesbehalve een aangenaam persoon.  Ze begrijpt ook niet goed wat haar vrolijke, opgeruimde schoonvader Tom in Diana ziet. Alhoewel het wel overduidelijk is dat die twee dol op elkaar zijn. Ook Lucy’s man Ollie is stapelgek op zijn moeder. Net zoals hij geen kwaad bij haar kan doen. En dan is er nog Ollie’s zusje Nettie. Die heeft het samen met haar flierefluitende man Patrick moeilijk met hun kinderloosheid. Lucy en Ollie hebben daarentegen drie kinderen die dol zijn op hun oma Diana.  Een complexe familie.

Raadsel
Als Lucy en Ollie tien jaar bij elkaar zijn komt het schokkende bericht dat Diana is overleden. Twee politieagenten komen thuis bij hen de boodschap brengen. Er is wat aan de hand met de dood van Diana. Het lijkt op zelfdoding maar er zijn ook wat losse eindjes. Er wordt weliswaar een brief gevonden waarin Diana meldt dat ze na haar diagnose van borstkanker en na het overlijden van haar man Tom  niet verder wil en kan met haar leven. Uit de autopsie blijkt echter dat ze helemaal niet ziek was. De familie staat voor een raadsel, hoe goed kenden ze Diana eigenlijk? En welke rol spelen ze zelf in dit drama?

Karakter
Langzaam maar zeker wordt de raadselachtige aanloop naar de dood van Diana ontrafeld. Hoe ze zo betrokken geraakt is bij de humanitaire hulp aan vluchtelingen. Hoe ze zo hard geworden is, voor zichzelf en voor haar kinderen. Hoe ze toch altijd voor de kleinkinderen klaar staat. Welke geheimen ze meedraagt.  Lucy krijgt soms een beetje inzicht in het karakter van Diana. En met het inzicht komt ook het begrip dat haar relatie met haar schoonmoeder een volwassen relatie is en niet als van een moeder en dochter.

Hoofdmoot
Hepworth vertelt de verhalen van Diana en Lucy afzonderlijk waarbij sommige gebeurtenissen van twee kanten belicht worden.  Hun relatie is de hoofdmoot  van dit lezenswaardige boek, het moordthema speelt wat meer op de achtergrond.  Een fijn boek om op een slecht-weer-zondag in één ruk uit te lezen.

Het  boek ‘De schoonmoeder’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen.  Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of  https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.