25 jaar SARI Fair Fashion Dalfsen

DALFSEN – Op maandag 23 maart zou SARI Fair Fashion haar 25-jarig jubileum met een kleurrijke modeshow in het Emmagebouw vieren. Echter het coronavirus gooit roet in het eten waardoor de show geen doorgang vindt. Belangstellenden zijn wel van harte welkom de nieuwe collectie te komen bewonderen in de winkel tijdens de Open Huis dagen van 20 t/m 28 maart.

Op 27 januari 1995 lanceerden twee dames uit Dalfsen een nieuw initiatief op het gebied van Fairtrade kleding. Echter een winkelpand was niet voorhanden. Met een aanhanger, een marktkraam en een plek boven de toenmalige winkel van Ardesch, konden zij uit de voeten. Nu 25 jaar later staat er een aantrekkelijke modezaak met een uitgebreide collectie duurzame kleding, variërend van basis T-shirts tot verfijnde wollen kleding van alpacawol. Inmiddels zijn er vier vennoten en drie verkoopplekken in: Dalfsen, Joure en in Havelte. Naast het belang van goede arbeidsomstandigheden is ook de milieubelasting van de kleding essentieel. Alle kleding wordt door een onafhankelijke organisatie gecontroleerd en heeft een keurmerk. De allernieuwste ontwikkeling op Fairtrade gebied is kleding gemaakt van gerecyclede garens.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.