Zoekplaatje van de Week

In Ommen op het Marktplein heeft Herman Wigbels in 1965 vier foto’s gemaakt van een – zo te zien – druk bezocht evenement. Heel veel mensen zijn op de been vanaf de Brugstraat richting de Markt (zie inzet). We zien feestverlichting op de achtergrond en in de Brugstraat. Het is alleen niet bekend wat voor evenement dit betreft. Bij het negatief van de foto wordt vermeld “bezoek van …” en mogelijk staan de drie puntjes voor de drie personen op deze foto. Achter het raampje van de auto hangt een bordje met de reclame: ‘G.M. DEALER, Garage “DOAM”, ZWOLLE’. Wie helpt ons aan meer informatie over dit evenement en/of over de drie personen?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platteland vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 58 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linkerzijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Ton Klein Koerkamp voor de volgende informatie over het vorig zoekplaatje uit deze 2-wekelijkse reeks (vliegtocht voor abonnees van het Sallands Dagblad in 1967), samengevat: “Het was een gratis rondvlucht vanaf het vliegveld in Teuge als prijs voor het afsluiten van het zoveelste ?? abonnement op Het Sallands Dagblad. De man op de voorgrond is Dhr. Johannes Overgoor (1904-1974) uit de Raarhoek te Raalte en ook de winnaar van de prijs. Het is de vader van mijn zwager. Dat Lemelerveld genoemd werd is waarschijnlijk omdat de familie in de uithoek van Raalte woonde, tegen het grensgebied van Lemelerveld aan. Ze zijn wel met de rondvlucht boven hun eigen woongebied gevlogen.”

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_57696 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf Bouwman, een vertrouwd adres waar uw Citroën & Peugeot in optimale conditie wordt gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.