Zoekplaatje van de Week

In 1967 is er een vliegtocht georganiseerd voor abonnees van het Sallands Dagblad. Herman Wigbels heeft er een paar nieuwsfoto’s van gemaakt en noteerde als plaats “Lemelerveld”. De mensen op de foto zijn mogelijk een paar uitverkoren abonnees van het Sallands Dagblad, medewerkers van het Sallands Dagblad, of op een andere manier betrokken bij deze vliegtocht. Op de achtergrond de vleugel van het kleine vliegtuigje die hiervoor werd gebruikt. Wie weet meer over deze vliegtocht of kan ons helpen aan namen?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 57 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Op het vorig zoekplaatje uit deze 2-wekelijkse reeks (monteur van tractorenbedrijf G.A. Bloo in Vilsteren op foto uit 1957) hebben we geen reacties gehad, evt. reacties zijn alsnog zeer welkom.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_59349 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting “De Darde Klokke” met het “Drie moandeleks tiedschrift veur Ommen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.