Zoekplaatje van de Week

Op één van de foto’s zien we “Tractorenbedrijf G.A. Bloo” boven de garagedeuren staan, aangevuld met “Tel. 666”. Daarvoor staat een donkere Opel personenauto met kenteken ZK-42-69. In de voortuin staat een kinderwagen en aan de weg staan Caltex pompen. Tractorenbedrijf G.A. Bloo in Vilsteren had in de jaren ’50 en ’60 een Caltex benzine- (en diesel)pomp. In juni 1957 maakte Herman Wigbels een paar foto’s waaronder deze foto met als bijschrift “Bloo monteur”. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig wat de reden was voor het maken van deze nieuwsfoto’s. Daarnaast willen we graag weten wie de monteur is. Wie helpt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 56 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Op het vorig zoekplaatje uit deze 2-wekelijkse reeks (radio Veronica doet mee aan het (kinder-)carnaval in Lemelerveld in 1966) hebben we geen reacties gehad, evt. reacties zijn alsnog zeer welkom.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_59708 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.