Yvonne Meijer de stralende ster op NK-indoor

APELDOORN/OMMEN – Zaterdag en zondag werd in het hypermoderne sportcomplex Omnisport in Apeldoorn het NK-indoor voor Masters gehouden. Voor niet-ingewijden: dit zijn de nationale kampioenschappen voor atleten vanaf 35 jaar. De afvaardiging van ACO van Elderen bestond uit slechts één atlete. Maar goed, het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit nietwaar? En wat dat laatste betreft: dat zat geramd! Yvonne Meijer schreef in voor de 800 en de 3000 meter.

Op haar kortste afstand kwam ‘de hinde uit Witharen’ prima uit de verf. Deel uitmakend van de kopgroep kwam het op het eind aan op een eindsprint. De door Cor Bronk getrainde atlete kwam een rappe 2.24.17 minuten een fractie te kort voor goud, maar met zilver in de pocket kon al worden gesproken van een geslaagd toernooi.

Dat het nog mooier ging worden kon op dat moment niemand bevroeden. De kroon werd een dik uur later op het werk gezet op de 3000 meter. Hoewel de benen nog ietwat zwaar aanvoelden greep Meijer vanaf de start direct de kop, om deze gedurende de gehele race niet meer af te staan. Niemand die haar hoge tempo kon bijbenen van begin tot eind. De snelste vrouw van Witharen (en wijde omtrek) liet de chronometer stoppen bij 10.47.96 minuten. Op de hoogste tree van het nationale ereschavot werd Meijer onder toeziend oog van haar apetrotse coach Bronk en onder de klanken van het Wilhelmus geëerd met de gouden medaille.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.