Yara Backers en Noor Berkel winnen de voorleeswedstrijd van Ommen

.

OMMEN – Yara Backers van basisschool Het Koloriet en Noor Berkel van basisschool Sint Bernardus hebben de voorleeswedstrijd van Ommen gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Carrousel. Het betrof hier twee voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars vertegenwoordigen binnenkort Ommen in de halve finale. En wellicht wordt een van onze winnaars wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De elf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Karin de Graaff naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury had de moeilijke taak om de winnaars te kiezen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na wat spannende momenten werd het verlossende woord door juryvoorzitter Hans Voskamp gesproken. Bij de middagronde werd Yara Backers de voorleeskampioen en bij de avondronde was die eer voor Noor Berkel weggelegd.

Yara las een fragment voor uit het boek Steenstraat van Elisabeth Honey. Noor las ’s avonds voor uit de klassieker De Heksen van Roald Dahl. Yara en Noor nemen op woensdag 11 maart deel aan de halve finale in de Carrousel te Ommen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.