Vrijwilligers Rosengaerde in het zonnetje

DALFSEN – Afgelopen week werden vier van de vele vrijwilligers van woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen in het zonnetje gezet. Anita Bruins is 12.5 jaar verbonden als vrijwilliger bij dependance Het Anker in Lemelerveld, Henk Jansen is 12.5 jaar maaltijdbezorger en verzorgt diverse technische klusjes en Gerrit van der Kolk is reeds 12,5 jaar maaltijdbezorger. De kroon spande Grietje Holsappel; zij bezorgt al 25 jaar maaltijden voor het project ‘Tafeltje Dekje’ van WZC Rosengaerde.

“Wij staan hier graag bij stil, want wat zouden we zijn zonder de vele vrijwilligers, die dagelijks/wekelijks klaarstaan voor ons en onze clientèle”, zegt Wendy Flim, coördinator vrijwilligers Rosengaerde. Flim is onder meer verantwoordelijk voor de dagelijkse inzet en voor de werving van de circa 300 maaltijdbezorgers. Per dag worden ongeveer 225 van de 350 bereide maaltijden uitgereden. “Het aantal is de laatste jaren toegenomen”, zegt Wendy. “Dat heeft vooral te maken met de vergrijzing en met het feit dat mensen langer thuis blijven wonen.

“Het is een hele organisatie om alles rond te krijgen. We streven naar circa vijftien bakken, per rit voor een bezorger. Wanneer iemand zich aanmeldt voor ‘tafeltje dekje’, volgt eerst een kennismakingsgesprek . We onderzoeken wat de wensen zijn en we kijken of er een match is. Sommigen willen een hele week en anderen enkele dagen per week. Dat is bij ons allemaal bespreekbaar”, vervolgt Flim. Zij doet nog wel even een oproep; vooral voor de zondagen is altijd weer puzzelen om alle ritten van de maaltijdbezorgers rond te krijgen. Wie belangstelling heeft kan zich melden bij: vacatures Saam Welzijn of vrijilligers@rosengaerde.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.