VOV maakt bezwaar tegen uitbreiding Veldzicht

OMMEN – De fractie van de lokale partij Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) is tijdens keukentafelgesprekken geconfronteerd met bezwaren van bewoners over de huisvestiging in TBS kliniek Veldzicht van on-gedocumenteerde vreemdelingen met een psychiatrische achtergrond. De bewoners gaven aan overlast te hebben van de reeds geplaatste on-gedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problematiek. De fractievoorzitter van de lokale partij VOV, Gerrit de Jonge schreef op 14 februari een brief aan de leden van de Tweede Kamer.

Hierin uitte hij zich over de  zorgen en de bezwaren van de inwoners van Balkbrug en de buurtschappen Ommerschans en Vinkenbuurt. De vrij bewegende patiënten schreeuwen, loeren in de tuin en gaan voor de ramen van de inwoners staan. In voorlichtingsbijeenkomsten, door Veldzicht georganiseerd, worden deze klachten ook geuit en wordt er door een grote meerderheid van de inwoners op aangedrongen de op handen zijnde uitbreiding, niet door te laten gaan. Zij vinden dat de kleine leef- en woongemeenschappen in de omgeving van Veldzicht al decennia tolerant zijn geweest naar de kliniek toe en dat bij eventuele uitbreiding het draagvlak onder de bevolking zal wegkwijnen. Tot nu toe geeft Veldzicht geen blijk zich ook maar iets van de verontrusting aan te trekken.

De omwonenden hebben angst dat de overlast met de komst van nog een groep, groter gaat worden. De veiligheid van de woonomgeving komt sterk in het gedrang. De Jonge vraagt in zijn brief dan ook deze materie onder ogen te zien en verzoekt de minister de plannen te schrappen. Immers het kan toch niet zo zijn dat on-gedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst en/of overlast veroorzaken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.