Voorwaarts drukt OZC verder achteruit

WESTERHAAR – De Esch verwees OZC naar het tweede plan. De teleurstelling van die verloren pot mocht worden weg gevoetbald tegen Voorwaarts V. Om niet in de anonimiteit van klasse 3D te verdwijnen was winst noodzakelijk voor de ploeg uit Ommen. In de thuiswedstrijd kwam de formatie van Martijn Berger niet verder dan 1-1. ‘Sempre Avanti’ staat er niet best op en heeft de punten nodig om uit de rode zone te blijven. Hoe verging het de geelzwarten op ’t Twistveen in Westerhaar?

Daar kunnen we kort over zijn: niet best. Van herstel was geen sprake. En het zag er kort voor aanvang nog wel zo goed uit. Bernd Bove, spelverdeler en vormgever van Voorwaarts was in de ochtenduren door de hoeven gezakt en moest zich ziek afmelden. Nou, daar werd het op papier niet minder van voor OZC. Of toch? In een wedstrijd die de neutrale voetbalkenner qua amusementswaarde hooguit waardeert met een 4 bleef de buit in Westerhaar. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Natuurlijk, de harde wind, die dwars over het veld joeg was een spelbreker. Zeker, de mat was drassig en hobbelig, maar dan nog. De veldacteurs hadden continu ruzie met de bal en beide ploegen slaagden er maar niet in een geslaagde combinatie op de mat te leggen. Een aanval over 3, 4 schijven? Sorry, het was teveel gevraagd. Eerste schot op doel was pas na bijna een half uur martelen. De frêle middenvelder René Eggink deed doelman Bennemeer voor alle zekerheid een duik richting gras en modder maken, maar de bal zeilde nipt naast. Even later valt toch de 1-0. Berger memoreerde al eens eerder, ‘we geven de doelpunten veel te makkelijk weg’. Dat was op ’t Twistveen wederom het geval. Nick Wessels is attenter dan de volledige Ommer afweer. In de enige gevaarlijke aanval voor rust lijkt OZC op 1-1 te komen. Vanuit een scrimmage tikt Tip in, vanuit buitenspelpositie. Geen enkel protest, dus lijnrechter Pierik en arbiter Jonker zullen het wel bij het rechte eind hebben gehad.

Na de thee laten de bezoekers eindelijk de tanden zien. Berger had felheid gepredikt en opportunisme. Pomp die ballen er maar in. Met combinatievoetbal kom je er niet door met die wind. Zonder briljant te spelen leverde het de geelzwarten wat kleine kansjes op. Voorwaarts bekommert zich niet meer om aanvallen en zet de wedstrijd in de stand ‘overleven’. Tom Simons is het dichtst bij de gelijkmaker, maar komt er achter dat Dinand Stuifzandt geen vliegen staat te vangen in de goal van Voorwaarts. In de uiterste slotfase wordt een strafschop geclaimd als ‘de indiaan van Voorwaarts’ Yarnick  Boertje een trekbal van Nick Runhart op de vuist krijgt. De OZC’ers schreeuwen om een strafschop, maar de Derbystar ploft gunstig voor de rechter van Marvin Veerman. De ‘krachtpatser van OZC’ raakt het leer niet lekker en produceert een slap rollertje. De tijd dringt. De druk van elf van Berger blijft, een doelpunt blijft echter uit.

Zaterdag staat OZC tegenover Oranje Nassau uit Almelo. De wedstrijd op sportpark Westbroek begint om half drie.

Stand 3D: De Esch 14-32, Hellendoorn 14-31, Bergentheim 13-24, Wilhelminaschool 14-24, OZC 14-23, Oranje Nassau 14-22, SVVN 14-20, ASV ’57 14-19, AJC ’96 14-16, Voorwaarts 14-14 (16-21), Kloosterhaar 14-14 (16-21), Mariënberg 14-14 (20-39), DES 13-11 en Bruchterveld 14-6.

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Ramon Schuldink en Van Dorsten (81. Erwin Schuldink); Dunnewind (45. Veerman), Deuten en Tip; Simons, De Groot en De Lange (76. Valk).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.