Voetballers Vilsteren met opgeheven hoofd richting carnaval

VILSTEREN – Vilsteren wachtte koninklijk bezoek, namelijk UD uit Deventer. De club uit de koekstad heet voluit Koninklijke UD, want heeft meer dan honderd jaar op de teller. Utile Dulci, in ABN ‘het nuttige met het aangename verenigt’.

Op Het Schootsveld in Deventer deed de thuisclub de clubnaam alle eer. Runherd en zijn team waren kanonnenvoer en werden met beschamende cijfers (7-2) van het veld gebulderd. Halverwege februari leert een blik op de ranglijst dat Vilsteren de historische club, die het levenslicht zag in 1875 (u leest het goed!) op de ranglijst is gepasseerd. Het verschil is slechts een schamel puntje. De roemruchte historie ten spijt, van stuivertje mocht geen sprake zijn, van revanche natuurlijk wel!

Wie de Molenesch op deze onstuimige zondag opzocht, kon er niet om heen. Vilsteren is klaar voor het jaarlijkse hoogtepunt: carnaval. De tent staat, het feest kan beginnen. Het leek er aanvankelijk op of de elf uitverkorenen van Dik Runherd al met het hoofd bij het feest der zotten zaten. O, o, o, wat begon de thuisclub slap. Kent u het relict uit de vorige eeuw nog? Bij het straatvoetbal? Drie corners pengel. Welnu, de Vilsterse variant is: corner tegen, doelpunt tegen! UD opende welhaast onstuimiger dan het weer. Eerste corner voor de Deventernaren. Job Visser slingert hem voor de kist en Mica Cornelissen frommelt de bal er bij de eerste paal in.

Wakker jongens? Nee! Even later de tweede hoekschop tegen. Nu slingert Cornelissen het leer over alles en iedereen heen. Aanvoerder Jordi Floors is van achteruit stiekem het strafschopgebied ingeslopen, controleert en schuift binnen. De afweer van de thuisclub oogt lethargisch, staat er bij en kijkt er naar. Er is op de Molenesch maar een ploeg die voetbalt, UD.

Vanuit het niets komt de equipe van Runherd in de wedstrijd. Vanuit de eerste fatsoenlijke aanval belandt de bal bij Stijn Niens, die randje zestien raak schiet. Langzaam maar zeker krijgt de thuisclub kleur en neemt het initiatief over. Nog voor de thee is het weer een wedstrijd als Jari Vlierman profiteert van beroerd uitverdedigen bij de bezoekers.

Na de onderbreking voetbalt Vilsteren richting kantine. De toeschouwers verwachten dat hun favorieten gaan toeslaan en lang hoeft de thuisaanhang niet te wachten. Een hoekschop van Vlierman wordt onvoldoende weggewerkt. Jelle Niens pikt op en schiet raak. De ploeg met het mooiste tenue van Overijssel, wat zeg ik, misschien wel heel Nederland recht de rug. De 3-3 kan, net als de 4-2. Doelman Güttlich voorkomt met een formidabele safe en hulp van de deklat ‘de goal van de wedstrijd’, meest balende speler in dit fragment is Justus von Martels, die zijn even magistrale als gedurfde poging niet beloond ziet met knuffels en een treffer. De bevrijdende 4-2 komt tien minuutjes voor het sluiten van de markt op naam van centrumspits Sven Koggel, die de kroon mag zetten op voorbereidend werk van Vlierman. Revanche voor Vilsteren, dat de eerder opgelopen 7-2 zeperd egaliseerde in een prima pot, het eerste halve uur niet meegerekend.

De KNVB heeft voor Vilsteren zondag geen wedstrijd gepland.

Stand 5F: IJsselstreek 14-38, Raalte 16-37, Mariënheem 16-29, Epse 14-27, Emst 12-25, Sallandia 15-25, CCW ’16 14-19, Wesepe 15-18 (33-34), Vilsteren 15-18 (33-47), UD 15-14, Terwolde 12-13, V en L 15-7, Wissel 12-6 (-1) en Go-Ahead 13-5 (-2).

Opstelling: Hendriks; Van der Kolk (17. Hollegien), Noordman, Chiel Mars en Mathijs Kamphuis; Von Martels (82. Lars Bloo), Jelle Niens en Stijn Niens; Wouter Mars, Koggel en Vlierman (86. Robbin Bloo).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.