Home / Nieuws / Vecht kan de toorn van Pluvius nauwelijks aan

Vecht kan de toorn van Pluvius nauwelijks aan

OMMEN – Nog geen week geleden was de Vecht een braaf kabbelend riviertje. Het gekanaliseerde stroompje bleef keurig tussen de oevers. Hoe anders is dat nu, nadat regengod Pluvius al dagenlang zijn toorn in stralen neer laat dalen op aard. De Vecht kan de afvoer niet aan. Door de watertoevoer is de regenrivier ongeveer twee keer zo breed geworden. Maandagmiddag om vier uur ‘s middags beierden de klokken van het voormalige gemeentehuis. Vrolijk als altijd en hopelijk blijft dat zo en wordt het geen noodsignaal in verband met hoog water en een dreigende overstroming.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.