Uit Hei en Dennen: Ontboezemingen

Vanmiddag ontving ik de nieuwe LINDA, het tijdschrift dat maandelijks in onze bus ligt. Meestal heel boeiend, interessant en vol prachtige interessante items. Deze maand viel er veel te lezen over het vrouwelijk lichaam. De helft van de wereld bestaat uit vrouwen, kom aan, dit wordt vast heel boeiend. Dus niet! Het was voor mij, en ik ben best het een en ander gewend, schokkend. Was er nou werkelijk geen andere vorm om de vrouw te etaleren. U denkt misschien: “Ach een pikante foto moet toch kunnen?” Maar die heb ik niet gezien, geen één. Het deed, naar mijn mening de vrouw geen goed, integendeel. Normaal neem ik de LINDA iedere maand mee naar mijn dochter. Dat doe ik deze keer absoluut niet. Ik maak U nieuwsgierig hè? Bespaar U de moeite, of bekijk het blad even in de winkel.

Vanmorgen bezocht ik mijn huisarts. Ik lijd helaas aan een angstsyndroom. Bij mij eindigen alle vermoedelijke kwalen tot een wisse of trage ellendige dood. Hoorde ik vroeger iemand over een ernstige ziekte die bij de knie begon………… de volgende dag zat ik bij de huisarts met het zelfde euvel. Op den duur zei mijn arts, zodra ik hem begroette: “En waar zit de volgende kwaadaardige knobbel?” Dat is niet aardig hè, maar het hielp wel. Door het ridicuul te maken besefte ik hoe idioot ik bezig was. Toen ik uiteindelijk in 1998 werkelijk een kwaadaardig gezwel bij mijn nier had, was ik na één dag al rustig. Oké, mijn moeder had dezelfde ziekte niet overleefd, maar ik zou het vast redden. Een mens kan als het er op aan komt heel moedig zijn. Daarna heb ik nooit meer iets wezenlijks gehad, of ik moet morgenochtend, na de buikscan horen, dat mijn buikslagader aan het lekken is. Gek genoeg heb ik er een positief gevoel over. De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest en dat nooit op komt dagen.

Ik heb enorm gezellige herinneringen aan vanochtend. Een afspraak met twee prachtige vrouwen, vele jaren jonger dan ik, maar wat hebben we een plezier gehad. Ik voelde me weer jong en onbezonnen, vriendschap tussen vrouwen is verrukkelijk, vooral als je je ego wat laat vieren. Vertel aan vrouwen je eigenaardigheden en onvolkomenheden en je hebt een enorme hoop her- en erkenning. Juist je zorgvuldig opgeblazen ego ballonnen laten leeglopen, zorgt voor een prachtig waardevol gesprek.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.