Tolerantie

Op1 of Jinek, ik vind het nog steeds moeilijk kiezen omdat ik beide zenders en presentatoren plezierig, kundig, gevat en meelevend vind. Natuurlijk kun je tegenwoordig beiden na elkaar kijken door uitzending gemist, maar ik merk dat ik tussentijds steeds switch van de één naar de ander. Diep in mijn hart gun ik het Jinek zo om deze wedstrijd te winnen. Zij doet het vijf dagen alleen, tegen maar één dag van de twee presentatoren van Op1. Wat mij vorige week verbaasde tijdens de uitzending van laatstgenoemde, was een bij AH lopende Prins Constantijn achter zo’n winkelwagentje met wat dagelijkse boodschappen. Je haalt op die manier de koninklijke mythe wel helemaal weg hè. Natuurlijk moeten zij, net als andere gezinnen ook eten. Maar om nou de zoon van ooit koningin Beatrix een maaltje prei in z’n karretje te zien mikken en in de rij staan om af te rekenen?

Nu moest ik de zelfde avond ook nog zien, hoe een schitterende peperdure Hermès stropdas van koning Willem Alexander afgeknipt werd. Het werd hem wel gevraagd………………maar wat moet zo’n man dan zeggen? “Bent u van de ratten besnuffeld om mijn das af te knippen ter meerdere glorie van de mallotige traditie in dit daklozenopvangpand”. Dat kan ook niet hè. Paste deze handeling binnen het koninklijk protocol? Ja hoor, vond de kneuterige dassenknipster. Zij had nog een vervangende rode Hema das voor hem paraat, dus het kon best. Ik zie het nog niet zo gauw bij prins Charles of Koning Philip gebeuren. Er zijn toch grenzen aan onbetamelijkheid. Wat zal Amalia over 30 jaar allemaal moeten tolereren.

En onze ministerpresident? Dat is daar ook ouwe jongens krentenbrood. Ik vrees dus, dat ik het ben die moet wennen aan deze moderne hedendaagse vrijheden. Mijn grootouders verzuchtten vroeger “waar moet het in de wijde wereld toch naar toe?” Dat vond ik zo stupide, we leven in de 20ste eeuw, doe normaal, get a life. Het leven is een vat vol verrassingen. Als je niet met de tijd meegaat en vast blijft zitten in de gewoonten van vroeger raak je de greep op de werkelijkheid kwijt. Het leven is boeiend en interessant als je er voor open staat. Vasthouden aan oude tradities maken je een zonderling. Dus, toen ik vanmiddag samen met een vriendin door Zwolle liep en later bij de parkeergarage 12 euro aantikte bleef ik neutraal kijken. Hoezo veel geld?

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.