The Boothill Stompers: Rock stompin’ good

DALFSEN/STERREBOS – Op 23 februari treden The Boothill Stompers, bekend van o.a. het delta Calluna cigarbox guitar festival en de Rock musical Old man on the frontporch, op aan de Sterrebosweg 2 in Dalfsen.

Vanaf de jaren 20 tot in de jaren 60 waren skiffle- en jugbands erg populair. Met allerlei zelfgemaakte (percussie) instrumenten als theekistbassen, wasborden etc. traden de bands bij diverse gelegenheden op. Zo zijn The Beatles ooit als skiffleband The Quarrymen, begonnen. Een tijdje was skifflemuziek uit beeld, maar tegenwoordig is er weer veel vraag naar deze oervorm van muziek, met invloeden van o.a. country, ragtime, blues en Americana.

The Boothill Stompers spelen deze muziekstijlen op dezelfde authentieke instrumenten, aangevuld met akoestische gitaren en natuurlijk cigarbox gitaren op zondagmiddag 23 februari om 16.00 uur. Er is geen entree maar wel gaat de pet weer rond.

Het belooft een bijzondere ervaring, hoe men met zeer beperkte en vooral goedkope middelen, muziek kan maken waarbij ze ook het publiek graag mee laten doen. “Muziek die een glimlach op het gezicht brengt”, aldus The Boothill Stompers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.