Station Dalfsen ‘fijnste station van Overijssel’

DALFSEN – Opnieuw zijn treinreizigers in Overijssel het meest tevreden over het station in Dalfsen. Dat werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt naar aanleiding van een onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen. In totaal werden 150.000 reizigers gevraagd wat zij van een station vonden. Van alle ondervraagden gaf 92% het station in Dalfsen een zeven of hoger.

“Opnieuw een leuke verassing”, is de reactie van Joost Eilert die al bijna tien jaar het Grand-Café Het Oude Station in Dalfsen runt. “Ik heb persoonlijk nog niets gehoord maar dat komt deze week nog wel. Wel belde TV Oost voor een reactie. Normaal merkt men niets van enquêteurs, maar een tijdje geleden zag ik dat treinreizigers op het perron werden geïnterviewd. Wij zijn ook al eens gekozen tot fijnste station van Nederland. Het is het totaalplaatje. We doen ons werk en proberen het de klanten naar de zin te maken. Het Grand-Café is laagdrempelig. Mensen met wandelschoenen en wandelaars met hondjes, iedereen is hier welkom. We ervaren ook dat de treinreizigers hier gemakkelijk binnenlopen. Even naar het toilet, wij doen daar nooit moeilijk over. Later komen ze met vrienden wel weer eens een kop koffie halen, of iets eten. Het fijnste station van Overijssel, daar zijn wij het natuurlijk volledig mee eens!”

Gezellig kopje koffie

Gezellig met z’n tweetjes op een retrotreinbankje zitten twee wandelaars uit Nijverdal uit te rusten. Ze nuttigen een kopje koffie met iets erbij. “Dalfsen het gezelligste station van Overijsel? Ja, daar zijn we het wel mee eens. Wij wandelden hier regelmatig en voelen ons hier echt welkom. Het was ook wel een aanrader van onze vriendin hier in Dalfsen. Zij heeft het er ook regelmatig over. Het is echt de moeite waard om hier ‘een stop’ te maken.”

Spoorwegstation

Station Dalfsen is een spoorwegstation en werd op 15 januari 1903 geopend. In tegenstelling tot de grote sloop en herbouw van ‘nieuwere’ stations die de NS in de jaren 70 uitvoerde, is het stationsgebouw van Dalfsen nog altijd in historische staat. Stations van hetzelfde type zijn ook nog te vinden in Ommen (1903), Mariënberg (1903) en Hardenberg (1905). In 1997 verloor het stationsgebouw zijn oorspronkelijke functie. Sindsdien biedt het plaats aan Grand Café Het Oude Station.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.