Home / / Spoedmaatregel verlichting voetgangersoversteekplaats

Spoedmaatregel verlichting voetgangersoversteekplaats

OMMEN – Naar aanleiding van een dodelijk ongeval in een weekend medio december 2019 is een versnelde maatregel in het belang van de veiligheid noodzakelijk. Er is als noodmaatregel voor de korte termijn extra verlichting aangebracht bij de voetgangersoversteekplaatsen op de Julianastraat en Schurinkstraat.Wethouder Bongers heeft hiermee gehoor gegeven aan de wens van de gemeenteraad om de oversteekplaatsen met spoed zichtbaarder te maken.

Voor de langere termijn wordt gezocht naar structurele maatregelen. Een Ommenaar op leeftijd werd tijdens het oversteken geschept door een auto, raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Wethouder Leo Bongers komt voor 1 april met een plan om de zichtbaarheid structureel te verbeteren.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.