Schoolbuurtplein in de Laarakkers

OMMEN – Basisschool de Sint Bernardusschool, ouders, omwonenden en de gemeente Ommen hebben gezamenlijk een mooi plan bedacht in de woonwijk de Laarakkers. Het gaat om een speelvoorziening bij de basisschool met een sociaal karakter. Een plek waar kinderen volop kunnen spelen en waar de ouders, jongeren en ouderen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten.

“Een plan dat past bij ons motto: groen, gastvrij en geïnspireerd”, legt wethouder Ko Scheele uit. De opzet van het plan is om de locatie te gaan vergroenen. Het schoolplein open te stellen en met elkaar geïnspireerd aan de slag gegaan. Het wordt een plein voor jong en oud en het is goed om elkaar te ontmoeten in de buitenlucht, dat is gezond. De Laarakkers is een wijk uit de jaren zestig en een nieuwe impuls was nodig. “Het mooie hiervan is dat de hele buurt betrokken is en er in de toekomst een speeltuinvereniging opgericht zal gaan worden dat de betrokkenheid vergroot”, vult Scheele aan.

Maatschappelijke meerwaarde

Voor het realiseren en uitvoeren van het plan heeft de school een bedrag van circa 65.000 euro nodig, waarvan de school zelf 40.000 euro zal investeren. Voor de resterende 15.000 euro heeft de school een verzoek bij de gemeente Ommen ingediend. De gemeente heeft het plan omarmd en ziet de maatschappelijke meerwaarde ervan. De F.E. Baron Mulertstichting doet een duit in het zakje en het restant zal door diverse acties bij elkaar gesprokkeld worden.

Het plan voor het Schoolbuurtplein is opgesteld in samenwerking met de kinderen, de directie van de school en ouders uit de buurt en onderverdeeld in fases. De eerste fase is het plaatsen van speelvoorzieningen en de tweede fase is de aanleg van de jeu de boules baan voor ouderen, deze twee zijn afgerond. De derde fase is de duurste fase want dan wordt het sportveld aangelegd. In de fase vier worden er een klimwand en loopbrug aangelegd. In de laatste fase wordt een verkeersplein gerealiseerd.

Open karakter

De gemeente Ommen is al bezig met het opknappen van de straten en riolering in woonwijk de Laarakkers in Ommen waardoor de hele wijk toekomstbestendig wordt gemaakt. Voor overlast door hangjongeren is de wethouder niet bang. Vanwege het open karakter van het toekomstige schoolbuurtplein is er veel zicht op het plein door de omwonenden. Het plein is een gezamenlijk initiatief van de school en de buurt en daarom zal iedereen zich verantwoordelijk voelen. Met elkaar en voor elkaar!

Tekst/Foto: Gina van Elburg

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.