Schildergroep Bellingeweer exposeert in het gemeentehuis

DALFSEN – De leden van schildergroep Bellingeweer exposeren van 28 februari tot 8 april hun werken in de foyer van het gemeentehuis van Dalfsen.

De groep is opgericht in 1971 en bestaat momenteel uit zeventien leden van verschillende pluimage. Ondanks haar lange bestaan is de doelstelling al die jaren steeds hetzelfde gebleven, namelijk om met elkaar en toch ieder voor zich, iets moois neer te zetten, elkaar te stimuleren en te blijven ontwikkelen. Eén keer in de twee weken komt de groep bij elkaar om te schilderen in de Baron van Dedemschool in buurtschap Emmen. Elk jaar worden onder begeleiding van kunstenares Riët Stegehuis een viertal thema’s uitgewerkt.

Voor deze expositie is gekozen voor het thema ‘Orde & chaos’. Elk lid heeft op zijn eigen manier invulling gegeven aan dit thema. Opruimen van kleuronderdelen uit een schilderij, een collage van rommel, afval in de oceaan etc.. Het resultaat is een boeiende verzameling van diverse afbeeldingen, collages en schilderijen. Ook het gebruikte materiaal is divers: olieverf, pastel, acryl , lucifers, plastic rommel en zand.

Deze jubileumexpositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.