RunForestRun bij Bestmenerberg

BESTMENERBERG – In het natuurgebied rondom de Bestmenerberg werd zaterdag 8 februari de RunForestRun gelopen. Onder de meest gunstige omstandigheden en over een mooi droog parcours konden de atleten 10, 21 en 43 kilometer lopen. Voor de 10 en de 21 kilometer schreef het grootste deel van het aantal deelnemers in. De 43 kilometer is alleen voor de kleine groep goed getrainde ultralopers weggelegd. De snelste ultraloper deed er precies drie uur over.

600 inschrijvingen

Op de camping Bestmenerberg wordt het in de vroege morgen al behoorlijk druk. Zo’n 600 deelnemers hebben zich ingeschreven voor deze RunForestRun. “Meestal vallen er wel een paar af maar vandaag mogen we zeker rekenen op zo’n 550 deelnemers. We komen hier graag, het is hier altijd gezellig en de mensen zijn gastvrij”, vertelt organisator Winfried Bats. “We houden drie elementen voor dit sportevenement hoog in het vaandel en dat is een relaxte sfeer, prachtige natuur en respect voor elkaar”, legt Bats uit.

Parcours

Bats vertelt waarom deze RunForestRun in dit gebied rondom de Bestmenerberg wordt georganiseerd. “Het is al de zesde keer dat wij dit hier doen omdat dit een ontzettend mooi en gevarieerd gebied is. We komen langs de mooie zandvlakten, de bossen, de heidevelden en de fraai glooiende es. De organisaties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landgoed Junne, Landgoed Eerde, Landschap Overijssel werken allemaal mee. De ultralopers pakken al deze gebieden erbij tijdens de 43 kilometer”, legt Bats uit. De snelste ultraloper deed precies drie uur over deze afstand.

Verzorging

De atleten en vooral de ultralopers hebben goed getraind op deze afstanden. Ze bereiden zich mentaal voor maar ook tijdens de run werden alle atleten goed verzorgd op de diverse verzorgingsposten. Hier konden ze wat extra tijd nemen om voldoende te kunnen eten, te drinken, te bevoorraden en te herstellen. Vooraf en na afloop werd ook voor de inwendige mens van alles aangeboden in het restaurant op de camping.

Donatie

Elk jaar schenkt de organisatie van de ForestRunForest een donatie aan het natuurgebied waar de Run gelopen wordt. “Het is mooi om te weten dat dit jaar vleermuiskasten worden geplaatst en exotische zaden voor de insecten worden geplant. We willen altijd iets voor de natuur terug doen”, motiveert Bats. Een vast bedrag per inschrijving is bestemd voor een concreet natuurproject in het natuurgebied. Sinds 2014 heeft Run Forest Run al meer dan 52.000 euro opgehaald voor natuurprojecten.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.