Politiek verwoord: PvdA

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de PvdA aan het woord:

Koester vrijheid en democratie!

Afgelopen week was er een indrukwekkende stille tocht in Ommen langs huizen van joodse slachtoffers van de holocaust. Een tocht die eindigde bij de voormalige Joodse begraafplaats in Ommen, waar de opperrabbijn Jacobs gedenkwaardige woorden sprak. Vijf jaar bezetting in Ommen is beleefd in een stille tocht. Daarop volgt een gevoel van vrijheid. Vrijheid om je mening te geven, vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, vrijheid om een afwijkende mening te hebben en die ook naar voren te mogen brengen.

Met respect voor ieders inbreng, met woord en daad en vooral met respect voor onze democratische normen en waarden. Waarden waar wij als PvdA ook voor staan.
De gemeenteraad is het hoogste politieke orgaan in Ommen. De PvdA maakt al lang deel uit van deze raad, waar wij vanuit ons sociaaldemocratische gedachtegoed het algemeen belang van onze inwoners vooropstellen. Algemeen belang gaat immers boven privaat belang.

Dit jaar belooft weer een interessant politiek jaar te worden, met interessante thema’s zoals verkeersveiligheid, natuur en milieu, woningbouw en ook een toekomstvisie voor ons gemeentelijk vastgoed. Binnenkort zullen weer vele toeristen onze gemeente gaan bezoeken om te genieten van onze natuur, de Vecht, de vele campings en andere overnachtingsmogelijkheden die Ommen te bieden heeft.

Onlangs heeft de gemeenteraad besloten in Ommen een pontje over de Vecht te realiseren. Leuk voor toeristen en inwoners en ook volgens de meerderheid van de gemeenteraad een meerwaarde voor Ommen. De PvdA-fractie heeft echter tegen dit voorstel gestemd. Niet omdat wij de meerwaarde hier niet van inzien, maar vanwege de hoge kosten die zo’n pontje met zich meebrengt. Een deel hiervan zijn structurele kosten, die dus elk jaar weer terugkomen. Dit geld had wat ons betreft beter besteed kunnen worden, bijvoorbeeld aan armoedebestrijding of verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers.

Ook het komende jaar 2020 zullen we ons als PvdA-fractie weer in gaan zetten om het gemeentelijke beleid mede te bepalen door voorliggende thema’s op hun sociaaldemocratische waarden te wegen!

Mocht u mee willen praten over de actuele thema’s die in Ommen spelen, dan bent u vanzelfsprekend van harte welkom op het inloop uur van de PvdA in het gemeentehuis. De data en tijden staan vermeld op de website van de gemeente Ommen en zijn ook terug te vinden in het Ommer Nieuws. Voor meer informatie over de PvdA Ommen kunt u ook onze website Ommen.pvda.nl bezoeken, of contact opnemen met onze fractievoorzitter Hilbert Moerman via Hilbert.moerman@ommen.nl

Hilbert Moerman, raadslid en fractievoorzitter
Simone Pol, plaatsvervangend commissielid
René van der Linde, plaatsvervangend commissielid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.