Het Boek van de Week: ‘Perfecte resten’ van Helen Fields

Inspecteur Luc Callanach is na een akkefietje bij zijn vorige werkgever Interpol overgestapt naar de recherche van Edinburgh. Hij wordt er allesbehalve hartelijk ontvangen, het feit dat hij half Frans en half Schots is en spreekt met een Frans accent zet kwaad bloed bij zijn nieuwe ondergeschikten. Zij hadden liever een ‘echte’ Schot op zijn stoel gezien. Alleen inspecteur Ava Turner treedt hem welwillend tegemoet.

Ontvoering

De eerste zaak die zich aandient is een lijk dat hoog in de bergen in het binnenland wordt gevonden. Eigenlijk niet het werkterrein van de Edinburgse politie maar het slachtoffer is uit hun stad afkomstig en blijkt te zijn ontvoerd. Het is een hoogopgeleide jonge vrouw, een uitstekende advocate. Helaas is haar lichaam ernstig verbrand en restten er alleen een paar flinters bewijs dat ze het werkelijk is. De zaak komt op dood spoor, tot er weer een ontvoering plaats vindt.

Kerk

Dit maal is het een domina, voorgangster in een protestantse kerk. Ze is alom geliefd, ook bekend bij een aantal politiemensen. De kerk stelt geld beschikbaar voor een profiler. Deze Harris, zelfgenoegzaam en overtuigd van zijn kunnen, trekt al snel conclusies die bij de politieleiding een willig oor vinden. Callanach zit dus niet alleen met dwarse ondergeschikten, ook de politieleiding en de profiler zien andere aspecten aan de zaak en werken hem tegen. Zij werken linea recta naar een snelle voor de hand liggende oplossing. Maar Callanach laat het er niet bij zitten en bijt zich vast in de zaak. De moordenaar zal er niet mee weg komen, daar is Callanach van overtuigd. Vroeg of laat maakt hij een fout en dan is het spel over en uit.

Geslepen

‘Perfecte resten’ is een ongemeen spannende thriller. Vanaf de eerste bladzijde is duidelijk dat er een geslepen moordenaar aan het werk is. De tweede verhaallijn met een schandaal in de Rooms Katholieke Kerk waar inspecteur Turner mee bezig is, maakt het verhaal extra actueel. Dat Fields je bovendien mee laat kijken met de moordenaar geeft een extra dimensie aan de roman waardoor je het in één ruk uit wilt lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.