OZC slaat aanval Oranje Nassau af

OMMEN – Na twee opeenvolgende competitienederlagen is OZC verwezen naar het tweede plan. Om niet nog verder in de anonimiteit te zakken is winst op Westbroek tegen Oranje Nassau noodzakelijk. De formatie van Frank Eeftink hijgt de thuisclub in de nek. In Almelo, onder de rook van Erve Asito, de thuisbasis van Heracles Almelo, behaalde het korps van Martijn Berger een uitstekende 3-1 overwinning. Het zoet der overwinning of de derde zeperd in successie?

Berger was goed te spreken na afloop. Mooie cijfers 3-0, maar die vertellen niet het verhaal. De trainer van OZC zag zijn doelman uitblinken voor rust. “In de eerste helft ging het gelijk op. Zij kregen een paar kansen, maar Mark Bennemeer zat er goed bij. Hij was voor mij ‘man of the match’. Net voor de pauze stoof Harm-Jan Tip op wilskracht door de defensie. Zijn schot was naast gegaan, maar belandde via de rug van een tegenstander en onderkant lat toch in het doel. Een meevaller.

Ook na de thee een boeiende pot. Oranje Nassau wil voetballen. Wij ook. De marge was krap. Rick-Jan de Groot gooit in de slotfase met een echte spitsengoal de deur dicht. Aannemen, wegdraaien en schieten.” De wedstrijd zit in de knip, maar ook Marvin Veerman pikt nog een goaltje mee. “Hij is een loper en ik verwachtte dat ie snoeihard zou proberen hem binnen te schieten, maar hij maakte het prachtig af met een subtiel lobje.”

Zaterdag speelt OZC tegen DES. De wedstrijd op sportpark Gagelman in Nijverdal begint om half drie.

Stand 3D: De Esch 15-35, Hellendoorn 15-34, Bergentheim 14-27, OZC 15-26, Wilhelminaschool 15-24, ASV ’57 15-22 (40-33), Oranje Nassau 15-22 (31-30), SVVN 15-20, AJC ’96 15-17 (28-34), Mariënberg 15-17 (24-40), Voorwaarts 15-14 (17-24), Kloosterhaar 15-14 (19-35), DES 14-11 en Bruchterveld 15-7.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.