Home / / Overijssel spreekt zich uit over vuurwerkverbod

Overijssel spreekt zich uit over vuurwerkverbod

REGIO – Overijssel moet zich uitspreken voor een vuurwerkverbod. Daarvoor pleitte de Partij voor de Dieren vorige week in Provinciale Staten, samen met de SGP, GroenLinks, ChristenUnie en PvdA. De overlast en schade voor mens, dier, natuur en milieu zijn te groot om de verkoop en het afsteken van vuurwerk nog langer toe te staan.

In 2017 concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat de viering van oud en nieuw op veel plaatsen in Nederland het meest onveilige moment van het jaar is. In de praktijk is vervolgens weinig gedaan met de aanbevelingen van de onderzoeksraad, maar inmiddels is de discussie over een landelijk vuurwerkverbod volop gaande. Ook Overijsselse burgemeesters en hulpdiensten hebben zich voor een verbod uitgesproken.

De Partij voor de Dieren constateert dat een verbod landelijk geregeld moet worden. Maar de provincie kan zich wel inzetten voor een veiligere jaarwisseling in Overijssel, met het oog op de veiligheid en het welzijn van inwoners, dieren en milieu. Samen met de SGP, GroenLinks, ChristenUnie en PvdA diende de partij daarom op 22 januari een motie in om als Provinciale Staten een duidelijk signaal af te geven tegen vuurwerk.

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.