Organisatie Station tot Station Loop geeft sponsorgelden aan goed doel

DALFSEN – Op finishlocatie ‘Het Oude Station’ in Dalfsen werd afgelopen vrijdagmorgen het sponsorgeld van de jaarlijkse Stationsloop uitgereikt aan een maatschappelijke doel. Voorzitter Bernhard Kootstra: “Van iedere deelnemer aan de Stationsloop wordt één euro beschikbaar gesteld aan een maatschappelijk doel/project in onze regio. Vorig jaar ging het bedrag naar Stichting Vechtgenotenhuis in Ommen. Deze keer is als doel CaMo & Friends 4 SMA gekozen. Spinale Musculaire Atrofie (SMA) is een progressieve, erfelijke spierziekte. SMA vernietigt de zenuwen die de vrijwillige spierbewegingen aansturen, waardoor bewegingen als kruipen, lopen, hoofd en nek bewegingsvrijheid, maar zelfs ook slikken en ademhalen uiteindelijk onmogelijk worden gemaakt. In Nederland worden ongeveer twintig kinderen per jaar geboren met SMA. Tien van de twintig kinderen hebben de ergste vorm en overlijden binnen twee jaar na de geboorte.

Uitreiking cheque
Sakia de Vries (niet aanwezig) bij de dames en William van Eeken (heren) werden beide overall winnaar van de Station tot Station Loop in 2019. William van Eeken reikte de cheque namens alle lopers uit aan Jan Jaap Lukas en Rob Meulenkamp actief voor de Stichting SMA. “Wij zijn erg blij met deze geste. Met dit bedrag en de bedragen van reeds gehouden acties, zijn wij vandaag de 70.000 euro overstegen,” is de reactie.

Progressieve ziekte
Rob Meulenkamp: “Onze vrienden Jan Jaap en Linda hebben twee prachtige kinderen; Cato en Moos. Beide hebben de progressieve spierziekte SMA. Als vriendengroep staan we aan de zijlijn en we zien welke enorme impact deze ziekte op het gezin heeft. Om toch iets te kunnen doen als groep, hebben wij eenmalig een zeer grote actie opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar SMA, met als doel ‘SMA de wereld uit’.”

“Ons doel is om heel veel mensen, verenigingen/bedrijven in beweging te krijgen voor deze progressieve spierziekte”, vervolgt Jan Jaap. “Een tijdje geleden zijn wij gestart met diverse acties. Sportverenigingen en bedrijven bedachten ludieke acties. Wij zijn erg blij dat de organisatie van de Stationsloop ons deze keer heeft uitgekozen. Het totale bedrag gaat vooral naar onderzoek en ontwikkeling van medicijnen voor deze ziekte.” Voorzitter Stationsloop Bernhard Kootstra meldt dat de inschrijving voor de Station tot Station Loop, van Ommen naar Dalfsen afgelopen zaterdag 1 februari openging. Op woensdagavond 27 mei om 19.30 uur zal het startschot weer klinken in Ommen”, aldus voorzitter Kootstra. Alle winnaars van de acht categorieën krijgen ook dit jaar een wildcard.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.