Oprisping ‘Deut’ bezorgt OZC de volle buit

OMMEN – Voor de trouwe supporters van OZC volstond een ritje van nog geen half uur zuidwaarts om hun favorieten aan het werk te zien. Pal voor de kern van Nijverdal afslaan richting sportpark Gagelman en hup, de locatie waar het staat te gebeuren. De prima prestatie tegen Oranje Nassau (3-0) moest een passend vervolg krijgen tegen DES. Nu heeft de equipe van trainer Martijn Berger nog wel eens de vervelende gewoonte punten te verspelen tegen ‘kleinere ploegen’. Met alle respect, op basis van de ranglijst moet ook Door Eendracht Sterk hiertoe gerekend worden. Nu bestaat er een spreekwoord, dat waarschuwt, ‘een kat in het nauw maakt rare sprongen’. Zo’n noodsprong mocht de geelhemden niet fataal worden natuurlijk.

Laten we positief beginnen: OZC pakte de volle mep en hield de nul achterin. Dat laatste was iets wat trainer Berger hoofdpijn en buikpijn bezorgt. Zijn ploeg krijgt teveel goals tegen in de optiek van de oefenmeester uit Ommen. Daar helpt geen Chefarine 4 tegen. Alleen een wedstrijd zonder tegendoelpunten mag gelden als adequaat medicijn. Tegen Oranje Nassau hield OZC de nul en ook tegen DES werd het net achter doelman Bennemeer niet bevlekt. Chapeau. Ander positief punt was de goal van uitblinker Martijn Deuten. Zo’n vijf minuutjes voor de onderbreking pikte de centrale middenvelder een afgeslagen bal op, troefde op karakter twee verdedigers af en stak de Derbystar achter de tevergeefs grabbelende Twan Mensink.

En daarmee hebben we het echt gehad, qua kansen en qua hoogtepunten. DES versus OZC was een kwalitatief uiterst pover duel. Sportpark Gagelman ligt in een bosrijke, pittoreske omgeving. Hoge beuken omzomen het hoofdveld. Je kijkt er van een afstand mooi op, maar het hoofdveld is hobbelig en spekglad. Trouwens? Waar zijn de tijden dat een trainer je terug de kleedkamer inschopte, met de boodschap: hup, lange pinnen onder. Lange wat…? Pinnen dus, oftewel noppen die voorkomen dat je snel uitglijdt. Maar nee hoor, alles en iedereen op rubbertjes en maar glijden, roetsjjj, daar lag er weer eentje op de bips. En dan die wind. Blijf dan niet volharden in het geven van diepe ballen. Geen mens die sneller loopt dan de wind. Te vaak werd toch gekozen voor passes door de lucht, die gedragen door Zeus over zij- en achterlijn vlogen.

‘Deut’ was een van de weinigen die het balletje laag hield en het voetje van een medespeler zocht, in plaats van heilloze vuurpijlen afschieten. Dikke duim. Omhoog welteverstaan!

En o ja, over DES hebben we het nog helemaal niet gehad. De formatie van trainer Randolph de Fretes heeft het mes op de keel. Het degradatiespook waart op en rond Gagelman. Routinier Pieter Rozema is van stal gehaald om het onheil te bezweren. Meehobbelen bij de veteranen, met de versnellingspook in standje een kan na de zomer ook nog. Eerst de meubels redden. Maar de ‘comeback kid’ heeft ook geen toverstaf. Zelden zal doelman Bennemeer zo’n makkelijke middag hebben gehad als deze zaterdag. Werkelijk niets wist DES af te dwingen en op basis daarvan een verdiende overwinning in een, zo eerlijk moet je zijn, uiterst fletse vertoning.

Komende zaterdag heeft OZC geen competitieverplichting.

Stand 3D: De Esch 16-38, Hellendoorn 16-37, Bergentheim 15-30, OZC 16-29, ASV ’57 16-25 (42-34), Oranje Nassau 16-25 (33-31), Wilhelminaschool 16-24, SVVN 16-20, AJC ’96 16-17 (29-36), Kloosterhaar 16-17 (20-35), Mariënberg 16-17 (25-42), Voorwaarts 16-14, DES 15-11 en Bruchterveld 16-7.

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Ramon Schuldink en Van Dorsten; Veerman (63. Marsman), Deuten en Dunnewind; De Lange (72. Schoemaker), De Groot (90. Valk) en Simons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.