Opoe valt in de smaak

REGIO – De toneelvereniging Oese Volluk speelt dit seizoen de komedie Opoe in the War, dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Aan het aantal reserveringen is te merken dat het onderwerp 75 jaar vrijheid leeft in het Vechtdal. De eerste uitvoeringen werden goed bezocht. Al drie keer speelden zij voor een volle zaal. Woensdag zal dit weer gebeuren voor de ouderen. De voorstellingen op 31 januari in Nieuwleusen en 8 februari in Dedemsvaart zijn uitverkocht. Ook de reserveringen voor 6 maart in Ommen gaan hard. Zodoende komt er een extra voorstelling op donderdag 5 maart in de Carrousel te Ommen.

Na de eerste uitvoeringen werden de spelers beloond met prachtige complimenten. Het indrukwekkende toneelstuk is interessant en leerzaam voor alle leeftijden. Bij het schrijven van het stuk hebben de auteurs zelf nieuwe dingen ontdekt over de oorlogsjaren in het Vechtdal.

Ook voor kinderen is het geschikt om te komen kijken. Kinderen tot 12 jaar kunnen voor 4 euro naar binnen. Op de meeste scholen zal de komende periode aandacht gegeven worden aan de 75-jarige bevrijding. Door dit stuk neem je een kijkje in het leven tijdens de oorlog in deze regio. Ondanks dat het stuk een serieuze ondertoon heeft, wordt er veel gelachen tijdens dit blijspel. Het is immers een voorrecht om te kunnen vieren dat we al 75 jaar in vrijheid kunnen leven. Kortom, het is absoluut de moeite waard.

De toneelgroep geeft de extra voorstelling in de Carrousel omdat dit een prachtig theater is om het verhaal over de bühne te krijgen. Het publiek komt oren en ogen tekort met de originele radiofragmenten, krantenknipsel en filmpjes.

Waar en wanneer

Vr. 31 jan: Nieuwleusen, Ontmoetingskerk, UITVERKOCHT
Za. 8 feb: Dedemsvaart, Theater de Baron, UITVERKOCHT
Za. 29 feb: Dalfsen, de Overkant, ten bate van Tour du ALS
Do. 5 mrt: Ommen, Theater Carrousel, extra voorstelling
Vr. 6 maart: Ommen, Theater Carrousel, nog balkonkaarten

Aanvang: 20:00 uur. Reserveer op tijd uw kaarten op: www.oesevolluk.nl of bel: 06 – 33 31 33 55

www.oesevolluk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.