‘Op zoek naar het talent in ieder kind’

OMMEN – Kinderen die in de reguliere vormen van basisonderwijs of voortgezet onderwijs niet helemaal tot hun recht komen, kunnen in Ommen terecht bij een van de drie scholen die vallen onder de Stichting Aquila. Het zijn de Johan Seckelschool als school voor speciaal basisonderwijs, De Boslust/Laarakkers speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen en de Maat een school voor praktijkonderwijs. Het gaat om kinderen vanaf 4 jaar tot jong volwassenen tot 20 jaar. Vanuit de wijde omgeving komen deze kinderen naar Ommen toe, het is dan ook wel een heel bijzondere school!

Praktijkschool De Maat

Aan het roer van Praktijkschool De Maat staat directeur Ben Platzer. Wanneer Platzer begint te vertellen over wat er allemaal kan op ‘zijn school’ verbleekt de status van directeur en komt een liefhebbende pater familias, in de goede zin van het woord, naar boven. Het is een man met zorg voor alle 160 leerlingen die op de praktijkschool hun dagen vullen. Hij noemt de school een speciale ‘ontwikkelplek’ waar gezocht wordt naar een vorm van onderwijs die bij het kind past.
“De mensen die op deze school werken, hebben voor deze doelgroep een extra lange pedagogische antenne en zonder deze antenne, zonder deze chemie, wordt het geven van het juiste onderwijs op onze school geen succes”, vult hij motiverend aan. Lees verder op pagina….

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.