Meiden S.V. Nieuwleusen kregen voetbalclinic van Vera Pauw en Bert van Lingen

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week was er een hartelijk weerzien tussen de meiden van JO12-3M met Vera Pauw en Bert van Lingen. Nadat vorig jaar dit elftal had gefigureerd in een Tv-documentaire met Vera over coachen en positief denken, wilde zij graag wat terugdoen voor dit enthousiaste meidenteam.

Vera Pauw wordt gezien als de voorvechter en grondlegger van het huidige vrouwenvoetbal in Nederland en is momenteel bondcoach van het Ierse vrouwenvoetbalteam. De loopbaan van Bert van Lingen is onlosmakelijk verbonden met de KNVB (jeugd, vrouwen, mannen). Hij was assistent bondscoach van Rinus Michels en Dick Advocaat. De prijzenkast van Bert puilt uit van de kampioenschappen en bekers, waarvan het Europees kampioenschap in 1988 van het Nederlands Elftal het meest tot de verbeelding spreekt.

Presentatie

Allereerst trapten Bert en Vera af met een presentatie over het trainen en coachen van jeugdteams. Een groot aantal van de (jeugd)trainers waren daarbij aanwezig. Bert ging in zijn presentatie in op oefenvormen die passen bij de leeftijdscategorie en benadrukte dat het doel van een oefening voor de spelers/speelsters altijd vooraf duidelijk moet zijn. Verder is onmisbaar voor een trainer/coach dat hij in staat is om het niveau van de groep te herkennen en dit elke keer een beetje hoger kan brengen door met weerstand te variëren. “Veréénvoudigen als het moet, complexer maken als het kan”. Na de presentatie stonden de meiden van JO12-3 al te trappelen om met Vera op het veld aan de slag te gaan. Tijdens de oefeningen spatte het plezier ervan af bij de speelsters terwijl Bert toelichting gaf aan de trainers over de achtergrond en opbouw van de oefeningen. Na deze stortvloed aan voetbalknowhow die over ons werd uitgestort, werd in het clubhuis nog nagepraat onder het genot van een kopje koffie.

Foto: eigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.